Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6865324 www.bgdnes.bg

Натали и Велина отвлечени от "Латинските крале"

Български тийнейджърки се издирват в САЩ

Криминалната банда набира проститутки, сочи доклад на ФБР

Криминалната латинобанда Latin Kings (Латинските крале) най-вероятно стои зад мистериозното изчезване на две български момичета в Чикаго. 16-годишната Натали Наскова и Велина Шентова, на 18 г., са в неизвестност от седмица. Оттогава няма следа от тийнейджърките, както и връзка с мобилните им телефони. За последно тийнейджърките са видени от съученици на бензиностанция в чикагското предградие Арлингтън Хайтс с видимо по-възрастен от тях мъж от латинопроизход.

Издирването на момичетата продължава. Според местната полиция нямало причина да се смята, че са отвлечени или нападнати. Версията на ченгетата сочи, че тийнейджърките са избягали от вкъщи с гаджета, принадлежащи към Latin King, която е най-старата и голяма латинобанда по света, съобщава българският вестник BG voice. Криминалната организация е основана в Чикаго в средата на миналия век. Доклад на ФБР за престъпната активност на "Латинските крале" сочи, че членовете й зарибяват млади момичета, които са податливи на манипулация и са готови да избягат от вкъщи. В много от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Въпросната групировка се занимава с трафик на хора, наркотици и оръжие. Има случаи, в които членовете й са осъждани и за убийства. С времето "Латинските крале" се превръщат в национална престъпна организация с босове в Масачузетс, Кънектикът, Роуд Айлънд, Ню Йорк, Ню Джърси, Флорида, Калифорния и други щати.

Реклама

"Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", казва пред вестник BG voice сержант Букзински от полицейското управление в Арлингтън Хайтс. Според ченгето е почти сигурно, че момичетата са заедно.

От дома на Натали Наскова липсват дрехи, както и зелената й карта. По закон, ако момичето бъде намерено, ще бъде задържано в най-близкото полицейско управление и родителите й ще бъдат призовани да си я вземат.

Друг е случаят с Велина Шинтова. Тя е на 18 години и полицията няма право да я задържи, където и да е, освен ако присъствието й не е свързано с извършено престъпление. Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата.

"Освен ако няма извършено престъпление, ние нямаме право да задържаме никого", казва сержант Букзински и допълва, че полицията прави всичко възможно да открие ученичките.

Родителите на двете момичета молят, ако някой има информация за тях, да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс на телефон 847-368-5300.

"Моята дъщеря просто не се прибра. Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра", споделя Натали Пенчева, майка на Натали. Разтревожената жена се чула по телефона с другото момиче в неизвестност - Велина, на 8 май вечерта.

Реклама

"Молих я, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае." На следващата сутрин и Велина изчезва безследно. Нейният баща Делчо Шинтов не е бил в града по това време. Казва, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутринта. Тя му казала, че й е било лошо и не й се ходи на училище, но после решила да отиде. Бащата допълва, че не е забелязвал никакъв знак, че дъщеря му планира да бяга или иска да напусне дома си или града. Напротив: "На 22 май има билет за България. На 24-и нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата.

Нашенци изчезват в Гърция и Лондон

Двама българи изчезнаха в Гърция и Лондон през последния уикенд. В неизвестност от събота е 38-годишната Антонина Зоева, която живее в град Ретимно на остров Крит. За последно тя е забелязана в близкото село Хумери. Това е трети инцидент с българка в района на Ретимно от началото на месеца. Бременната Десислава Илиева изчезна, а бащата на детето й – грък, бе намерен обесен. Преди това друга българка бе открита гола и мъртва, а случаят бе определен от ченгетата като самоудавяне.

"Тегне проклятие над българките на острова", пишат емигранти във фейсбук. Те се питат и дали в Ретимно не действа маниак, който мрази българките и ги изтребва. Злощастията започнали да застигат сънародничките ни, след като нашенка и любовникът й заклаха съпруга й - местен лекар, за да приберат спестяванията му.

Бургазлията Христо Кънчев Ангелов изчезна безследно, след като каца на летище „Лутън“ на 12 май. Качва се на автобус за Лондон, след което следите му се губят.

Реклама
Реклама
Реклама