Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6865583 www.bgdnes.bg

Атакуват Роси

Фен на "Левски" атакува вербално треньора Делио Роси след загубата с 2:3 от ЦСКА-София в предпоследния кръг на плейофите, видя "България днес".

Гневният запалянко причака италианеца пред съблекалните на Националния стадион. Щом наставника на "сините" излезе той го започна.

Реклама

"Сеньор Роси, напуснете "Левски" - редеше на силно развален английски ултрасът на средна възраст. - Това не е "Лацио". При "джаларосите" може, тук-не. "Левски" не е "Лацио"."

Няколкоминутната му тирада бе посрещната с каменно изражение от треньора. Той не влезе в контакт с фена. Наложи се човек от клуба да изведе запалянкото от микс-зоната. След това, сякаш нищо не е станало, Роси говори пред журналистите за мача с ЦСКА-София.

Италианецът за първи път намекна, че може и да не остане начело на "сините" след края на сезона.

"Относно моята позиция в клуба - ще го обсъдим с президента", заяви той. Попитан дали иска да остане начело на "Левски", Роси повтори същите думи.

Досега специалистът беше категоричен, че има договор с клуба и само ръководството може да реши бъдещето му.

Думите му се бият с тези на изпълнителния директор Красимир Иванов, който сподели, че доверието в Делио Роси още съществува.

Реклама

"Доверието към треньора още остава - каза той. - С него и няколко нови футболисти ще надграждаме. Един два трансфера очакваме и да не се разделяме с основните футболисти. Работим ежедневно да развиваме клуба. Имаме да правим изводи през лятото и да не допускаме грешките от предния сезон."

Ясно е, че бъдещето на Роси ще бъде обсъждано след 24 май. Тогава е баражът за Лига Европа, до който "Левски" ще стигне и при равенство с "Верея" в последния кръг на плейофите на Първа лига. Провал в Стара Загора и пропускане на решителния мач за евротурнирите със сигурност ще струва поста на треньора. Според близки до клуба, тогава шефовете може и да си спестят огромната неустойка, която има в договора на италианеца. Причината е клауза, според която тя отпада, ако "сините" не се класират за евротурнирите.

В двубоя с ЦСКА-София "Левски" пусна двама пълни дебютанти. Това са 16-годишният защитник Томислав Папазов и 18-годишният халф Илия Юруков. Юношите на "сините" за първи път започнаха като титуляри в официален мач. Това се наложи заради многобройните проблеми с наказани и контузени футболисти на "Герена".

Добрата новина за треньорския щаб е, че за гостуването на "Верея" в състава ще се завърне титулярната двойка централни защитници - Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. Те изтърпяха своите наказания. Същото важи и за халфа Жорди Гомез. Не е ясно положението с многото контузени играчи, които се увеличиха с още трима в часовете преди дербито с ЦСКА-София.

Един от основните футболисти на "Левски" Роман Прохазка е желан от полския гранд "Лех" (Познан). Информацията е на местно издание, което се позовава на източници от клуба. Словакът е апетитна цел за поляците, защото би им излязъл без пари, а те са повече от убедени в силните му качества. Прохазка има договор с "Левски" само до края на сезона. От клуба твърдят, че искат да го задържат, но засега подписи няма и полузащитникът може да си тръгне като свободен агент.

Реклама
Реклама
Реклама