Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6866127 www.bgdnes.bg

Маскирани бият играчи на "Спортинг"

Маскирани ултраси нападнаха играчите на "Спортинг" (Лисабон) на клубната база на португалския гранд. Около 50 запалянковци с качулки и чорапи на главите нахлуват на тренировката и подхващат играчите. Някои от тях изяждат по няколко шамара, други са само псувани и заплашвани. Ултрасите на "лъвовете" са бесни от проваления сезон на "Спортинг" и загубата от "Маритимо" в последния кръг, заради която отборът остана едва на трето място в класирането.

Най-сериозно бой изяжда звездата на отбора Бас Дост. 

Нападателят е със спукана глава след атаката на хулиганите. Сред пострадалите е и вратарят и капитан Руи Патрисио. След нападението играчите са изведени от базата с полицейски ескорт. Футболистите отказват да разговарят с клубния президент Бруно де Карвальо и повечето от звездите заплашват, че ще прекратят договорите си. Футболистите дори отказват да играят във финала за Купата на Португалия срещу "Авеш" на 20 май.

Полицията задържа 21 ултраси за нападението на футболистите. Останалите все още се издирват. Скандалите в "Спортинг" започнаха преди месец. Тогава президентът Де Карвальо разкритикува остро футболистите. Те се обединиха срещу него и в резултат босът временно изгони цели 18 играчи от отбора. "Тези разглезени деца си мислят, че поведението им няма да има последици, но този път търпението ми се изчерпа, както и това на феновете", отсече Де Карвальо. Оттогава играчите са на нож с президента.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама