Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6867906 www.bgdnes.bg

ЕЛИТЪТ ПРИВЕТСТВА ВЕЖДИ РАШИДОВ ЗА УДОСТОЯВАНЕТО МУ СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ПРОФЕСОР

Видни представители на научната, културната и дипломатическата общност изпълниха днес най-голямата зала на УНИБИТ, за да приветстват Вежди Рашидов за удостояването му със званието почетен професор. Академичният съвет с пълно единодушие реши високото звание да бъде присъдено на един уникален творец, каза в приветствието си ректорът на УНИБИТ проф. Стоян Денчев, който връчи отличието.
За церемонията днес председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов получи поздравителни адреси от министър-председателя Бойко Борисов, от президента Румен Радев, от председателя на парламента Цвета Караянчева, от Българската академия на науките, от главния прокурор Сотир Цацаров, от проф. Стефан Данаилов, от Синдиката на учителите, от държавни институции и творчески организации.
Близо 300 представители на висши учебни заведения, академици, дипломати, депутати, художници, синдикалисти, политици, творци от различни области, чуждестранни гости, както и студенти приветстваха Вежди Рашидов за поредното голямо отличие. Проф. Стоян Денчев държеше в ръка уникалния жезъл на УНИБИТ, изработен през 2006 г. от Вежди Рашидов. Г- Рашидов благодари за голямото признание с удостояването му за почетен професор и подари на института свой акварел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама