Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6869638 www.bgdnes.bg

Конте и Моуриньо в примирие

Томахавката на войната между Антонио Конте и Жозе Моуриньо е заровена. Това се случва точно преди големия финал между "Челси" и "Манчестър Юнайтед" в турнира за ФА Къп.

Мениджърите на двата клуба имаха тежък конфликт в последно време, но явно това вече е в историята. Лично португалският треньор на "червените дяволи" призна, че скандалът е напълно потушен. Днес от 19,15 часа българско време "Челси" и "Юнайтед" излизат на стадион "Уембли" в битка за един от най-ценните трофеи на Острова.

Реклама

"Всичко вече е наред. Аз протегнах ръка, той протегна своята. Вече се отегчихме от това. След мача в Манчестър го поканих да дойде в офиса ми. Разговаряхме. Няма нищо нередно между нас", обясни Моуриньо.

Отношенията между португалеца и италианеца се обтегнаха след победата на "Челси" с 4:0 на "Стамфорд Бридж" през миналия сезон. Тогава Моуриньо обвини Конте, че е показал неуважение при изразяването на радостта си от успеха. През този сезон размяната на реплики продължи. Специалния нарече своя колега "клоун" заради начина, по който се държи около тъчлинията. В отговор Конте заяви, че Моуриньо страда от "старческо слабоумие", защото явно е забравил какво е било неговото поведение. След това португалецът нападна мениджъра на "Челси" за участието му в уговорени мачове в Италия. Заради това пък Конте нарече Моуриньо "малък човек".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама