Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6869665 www.bgdnes.bg

Кметът на Монтана Златко Живков: Няма да има прошка за "Ботев" (Вр)

"Излизаме срещу "Ботев" (Вр) без никаква прошка!" Това заяви пред "България Днес" кметът на Монтана Златко Живков преди кървавото дерби на Северозапада.

Врачани посрещат съседите си в мач от последния кръг на Втора лига. При победа "Ботев" влиза директно в елита. Но монтанчани, водени от треньора Ферарио Спасов, ще хвърлят всички сили за едната чест, твърди Живков.

Реклама

В пространството вече витаят слухове как гостуващият отбор нямало да се напъва, тъй като отпадна от борбата за промоция в Първа лига. Именно поради тази причина срещата ще се следи изкъсо от всички отговорни институции, които, ако се наложи, са в готовност да вземат необходимите мерки. Очаква се Феро да пусне в мача по-млади състезатели и такива, които не са имали достатъчно шанс да попаднат сред титулярите през сезона.

"Да, говорих със Спасов и съм наясно, че ще използва резерви и млади момчета, които иска да види как ще "горят" в дербио - коментира кметът на Монтана. - Всички очакваме те да дадат всичко от себе си, за да се докажат и да претендират за титулярни места през следващия сезон, ако останат в тима. Пълни глупости са слуховете, че ще "легнем" на "Ботев" (Вр). Категорично не бих допуснал подобно нещо. Този сезон изпуснахме шанса да се класираме за Първа лига, но нищо, има и следващ сезон. Видях, че треньорът и момчетата вложиха всички сили, и съм доволен от това."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама