Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6872489 www.bgdnes.bg

Двама изгарят за Буфон

Двама фенове на "Ювентус" и вратаря Джанлуиджи Буфон едва не изгоряха до смърт и завършиха тържествата за титлата и последния мач на Джиджи в болница в Торино.

В събота в късния следобед "старата госпожа" победи "Верона" с 2:1, след което вдигна титлата, а Буфон се сбогува емоционално с привържениците и клуба.

Реклама

Тържествата из Торино, както и на стадиона, бяха пищни и всенародни, но на една от улиците стана сакатлък. Фенове се покатерили на покрива на камион, развявали знамена и шалове, пеели песни. Но за нещастие не си дали сметка, че превозът им минава под жиците на трамвая. Така шестима се озовали в спешното отделение на болницата "Сан Джовани", като двама от тях - един италианец и един ирландец, са в тежко състояние, но вече без опасност за живота. Другите четирима пострадали са се отървали с леки наранявания, съобщиха от медицинското заведение.

След 17 години в "Ювентус" капитанът Буфон си взе сбогом, изигравайки последния си мач за клуба. Джиджи беше титуляр и остана на терена до 62-ата минута. Цялото внимание - още от часовете преди първия сигнал до след края на двубоя - беше насочено към 40-годишния италианец. Именитият страж си тръгва, но все още не е обявил дали ще продължи да играе, или пък ще се откаже.

Срещата в Торино беше последна с екипа на "Юве" и за Стефан Лихтщайнер, чийто контракт изтича.

Директорът на "Пари Сен Жермен" Насер ал Хелайфи побърза да обяви, че клубът има интерес да привлече Буфон. "Буфон е повече от велик вратар и ние имаме интерес към него. Но все пак собственикът е г-н Ареола и той трябва да каже какви условия е готов да му предложи", коментира Ал Хелайфи пред "Гадзета дело спорт".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама