Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6872533 www.bgdnes.bg

Коцето спира да пее

Фолкаджията Константин спира да пее!

Проблемите с гласните струни на изпълнителя отново са се отключили и той категорично отказва покани за участия.

"Имам сериозни здравословни проблеми с гласа, но не мисля, че трябва да натоварваме хората с лични теми", заяви Коцето, признавайки, че положението не е никак розово. В последния епизод на телевизионното шоу "Като две капки вода" певецът едва изви глас, преобразявайки се като народната изпълнителка Бинка Добрева. След шоуто състоянието му се е влошило и Константин преценил, че е време да намали професионалните си ангажименти. До края месеца той има само едно участие, което не е типично за него, тъй като поканите към него валят непрестанно. По правило той има поне по 10-15 изяви за 30 дни. Сега ще трябва да се задържи повече време вкъщи и да пази здравето си, за да не се влоши допълнително.

Реклама

Коцето е решил да продължи да пее единствено в "Капките", тъй като има железен договор, който не му позволява да се откажа. Тази вечер е полуфиналът на предаването, а фолкаджията ще влезе в ролята на балканската легенда Горан Брегович. Специално за имитацията на сцената ще има огромен оркестър, който да засили балканската атмосфера. Коцето е сигурен финалист, тъй като води със сериозна разлика пред останалите участниците. Това е и причината довечера да не се напряга много и да пази гласа си.

"През 2013 година беше втората интервенция, която ми правят на гласните струни. Пълната упойка е най-ужасното нещо! Като се събуждаш, не знаеш от кой свят идваш. След първата операция трудно се събудих и мислех, че сега, след 10 години, всичко ще е по-различно и по-леко ще го понеса. За съжаление, беше още по-тежко. Като отворих очи, лекарите ми викаха: "Дишай!", но дробовете ми бяха пълни с някаква течност и аз се давех. Не можех да си взема въздух. В този момент усещах как умирам", разказа изпълнителят, който с ужас си спомня за преживяването. Първоначално решил, че става въпрос за обикновено прегракване и решил да се лекува с чай и лекарства. Но след като не помогнали, осъзнал, че положението е сериозно.

След втората операция той не можеше да говори около седмица. Когато приятелите му звъняха да го чуят, той не вдигаше телефона си, а пишеше есемеси. Беше принуден да промени и хранителните си навици, като приемаше единствено супи и пюрета. След това състоянието му се закрепи, но през последните седмици проблемите отново се появиха и Коцето е в паника, че трябва пак да легне на операционната маса. Той се е посъветвал с лекари и пие лекарства, които би трябвало да облекчат напрежението в гласните му струни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама