Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6877375 www.bgdnes.bg

Актрисата Стоянка Мутафова: Парцалев ми спаси живота!

След смъртта на мъжа ми всички ми обърнаха гръб и искаха да ме смачкат! Той ми помогна да се справя с тежката депресия

"Георги Парцалев ми спаси живота, след като всички ми обърнаха гръб! Затова с удоволствие ще получа почетния му знак." Това каза пред вестник "България Днес“ актрисата Стоянка Мутафова, която е поканена да закрие дните на Парцалев в родния му град Левски.

Реклама

"Докато Нейчо Попов, мъжът ми, беше жив, бях на върха. Той имаше голяма влияние като режисьор. Когато той почина и останах сама, с мен се случи нещо страшно! Не ми даваха роли, извадиха ме от Художествения съвет. Всички приятели на Нейчо ми обърнаха гръб. Нещо повече - натискаха ме надолу. Много тежко изживявах тези неща, постоянно плачех пред Парцалев. Тогава той беше човекът, който ми казваше: "Хайде, Стояно, ставай и тръгвай!" Взимаше ме със себе си, играехме заедно и се излекувах от депресията. Мислех, че това е краят за мен. Имаше приятелство между нас, имаше синхрон. Той ме побутна, ангажиментите с него ме извадиха от кризата и почнах да живея само за работата, ако не беше Георги Парцалев, кой знае какво щеше да ми се случи", спомня си голямата Стоянка.

Освен да получи почетния знак на Парцалев, Мутафова ще има и друга среща. Президентът Румен Радев кани актрисата на кафе и разговор веднага след Славейковите дни, които и тази година ще се проведат в Трявна на 7 юни.

"Много съм щастлива да се запозная с президента ни. Лека й пръст на Елисавета Багряна, казваха за нея, че е била на два режима метреса. А аз и нея задминах - станах на три режима метреса. Почнах по царско време да играя, после при комунистите и сега по време на демокрацията пак се вихря. Но и всички президенти ме уважаваха, както и аз тях. Така и трябва", казва със закачка към себе си голямата ни актриса. Тази година президентът ще даде голямата Славейкова награда след провеждане на националния конкурс "Петко и Пенчо Славейкови".

"И аз съм писала. И лирически стихотворения също, но те са си оставали само за мен", похвали ни се Мутафова, която дни след 7 юни ще представи книгата на дъщеря си Мария Грубешлиева "Добър вечер, столетие мое" и в град Левски, града, в който е роден великият Георги Парцалев.

Парцалев и Стоянка са приятели до гроб

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама