Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6877386 www.bgdnes.bg

Анна-Мария Чернева: Искам да съм първата БГ космонавтка

Страх ме е да не умра в Космоса, но бих се пробвала!

Плеймейтката и актриса Анна-Мария Чернева е готова да стане първата българска космонавтка. Красавицата още от малка мечтае за полет към звездите, но през последните години нейният интерес нараства.

"Бих се пробвала - категорична е сексбомбата. - Наясно съм колко е трудно да се оцелее. Малко ме е страх, че може да умра, но ако взема твърдо решение, ще се подложа на цялостна подготовка. Наясно съм колко е важно да се спортува."

Реклама

Чернева вече е започнала практическа подготовка по проучването на звездите. Тя планира през есента да запише магистратура "Астрономия" в Софийския университет.

"Четох програмата и видях как няма да има чак толкова формули и физика. Ще бъде по-лесно за усвояване - самонадъхва се Анна-Мария. - Когато бях на 5-6 годинки, накарах моята майка да ми купи далекоглед. В стаята ми имах светещи звезди. Сега често се редя на опашка в обсерваторията. За последно чаках до 12,30 ч., за да видя най-големия кратер на луната Тихо Брахе."

Именно естественият спътник на Земята е най-реалната цел на Чернева за нейното първо космическо пътешествие.

"Ще бъде най-лесно да се стигне дотам - чертае своите планове бъдещата космонавтка. - На Венера ми е много интересно, но няма как да оцелея, защото е далеч от Слънцето. При Меркурий е обратното - много е топло. С голямо удоволствие бих обиколила всичките."

Звездата от сериала "София - ден и нощ" е убедена, че има извънземни.

"Едва ли само ние сме единствените разумни същества във Вселената - добавя Анна-Мария. - Ясно е, че има живот. Не съм много убедена дали те са сред нас."

Реклама

Точно преди четири години Анна-Мария Чернева показа отлични гадателски умения специално за читателите на "България Днес". Тя прогнозира част от дербитата от световното първенство по футбол. Флаговете на съперниците бяха изрисувани на нейните гърди. Емоционалните вибрации по кожата на нейните форми подсказваха кой ще бъде победителят.

Виси с часове за Криско и Слави

Анна-Мария Чернева беше един от моделите, който участва в колоритния клип на Криско и Слави за песента "Гледай как се прави". Актрисата на няколко пъти се появява в сюжета.

"Паднах се в сцената с ада, където беше Криско - споделя Чернева. - Снимахме цял ден. Не успях да се засека със Слави. Той беше в другия снимачен ден. Заради идеята на клипа трябваше да стоим много дълго време, без да мърдаме. Това беше най-дългото предизвикателство. Получи се страхотно. Криско ме потърси за клипа. Той е супер готин пич."

Специална диета

Анна-Мария Чернева е способна да практикува специална диета, за да се подготви по-добре за тежкия живот в Космоса. Хубавицата шашна всички участници в предаването "Черешката на тортата" със своето признание, че яде сурова храна. Гери Дончева, Наско Лазаров и Станимир Гъмов не можеха да повярват как вместо ябълка тя хапва сутрин кулинарно необработен картоф.

Реклама
Реклама
Реклама