Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6877415 www.bgdnes.bg

Фаталната Люба се изпари

След като военен уби гаджето й ченге

Разследващата полицайка изчезва след два разпита

Изчезнала от дома си е 32-годишната разследваща полицайка Люба Алексова, заради която ченге бе убито от военен в Пловдив, научи "България Днес". Младата жена не се е прибирала в апартамента си след касапницата, при която приятелят й Ангел Желязков прободе с нож в сърцето полицая Добромир Лазаров в нощта срещу понеделник.

Веднага след клането Люба е задържана и откарана в полицията заедно с Ангел. Полицайката два пъти е разпитана по случая. Тя не е отказала да дава обяснения пред разследващите. След приключване на следствените действия Люба е освободена. На този етап спрямо нея не е повдигнато обвинение.

Реклама

Задържаният за клането Ангел Желязков е разпитан веднъж. От военноокръжната прокуратура му повдигнат възможно най-тежкото обвинение, което може да му донесе затвор доживот, ако издържи в съда. То е за умишлено убийство на полицая Добромир Лазаров от Сопот на 21 май към 1 ч. Престъплението е извършено чрез нанасяне на един удар с нож в областта на сърцето, като: "убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин", съобщават от военната прокуратура.

Младши сержант Ангел Желязков е задържан за срок до 72 часа, които изтичат в четвъртък, на 24 май. Дотогава наблюдаващият прокурор, подполковник Ангел Узунов, ще внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за обвинения в убийството военен.

Според запознати на този етап единственият подведен под отговорност е сержантът от армията. По думите на запознати основанията за това били първоначално събраните доказателства за убийството на Добромир Лазаров. Според тях не било изключено на по-следващ етап от разследването да бъде потърсена отговорност и от фаталната Люба, заради която пак по първоначални данни се стигнало до клането.

"Историята е с много действащи лица и доста сложни житейски и любовни отношения между тях. Всеки детайл трябва да се уточни, за да се стигне до обективната истина", казва запознат със случая.

В сюжета, който прилича на сериал с горещи страсти и изневери, основни герои са убитото ченге Добромир, сержантът Ангел и разследващата полицайка Люба. Първоначалните данни сочели, че 32-годишната жена живеела с военния Ангел Желязков. Преди около година започнала работа в районното в Карлово, където пък отдавна на служба бил полицаят Добромир и между двамата припламнала искра. Твърди се, че в един момент Люба се разделила с военния и продължила връзката си с Добромир. Впоследствие отново се върнала при сержанта. От своя страна пък през цялото това време Добромир живеел на семейни начала с учителката Сиси в Сопот. Малко преди убийството двамата ходили на екскурзия в Сърбия. Съседи останали с впечатление, че между двойката няма проблеми и никой не подозирал за тайната любов, която ченгето въртяло с колежката.

Преди връзката с възпитателката от детска градина полицаят имал един брак зад гърба си със служителка от армията. Двамата имат дъщеря, която е 12-годишна. След убийството на Добромир в Сопот си припомнят, че в миналото при скандал той заплашил с оръжие втория съпруг на бившата си жена. Инцидентът се разминал без сериозни последствия. Въпреки това хора, които го познават, и негови колеги го описват като спокоен и възпитан човек.

Кървавата развръзка

Във фаталната нощ Добромир Лазаров се обадил по телефона на съперника си за сърцето на Люба и поискал да се разберат "като мъже". Сержантът Ангел Желязков казал на полицая, че е пил, не иска да говори с него и да не тръгва към Пловдив. Въпреки това Добромир пристигнал с колата си пред дома на военния и Люба. Започнал да блъска по вратата. Скандалът отекнал в целия вход, след което се пренесъл на улицата, където полицаят е наръган с нож в сърцето от опонента си.

Реклама
Реклама
Реклама