Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6879348 www.bgdnes.bg

Ченгето Добромир се заканил на душманина си: "Ще те убия, педер*стче малко!"

Командосът Ангел носел два ножа при клането за фаталната Люба в Пловдив

"Къде си бе, нещастник? Ще те убия, педерастче малко!" Така полицаят Добромир Лазаров се заканил на военния Ангел Желязков малко преди ченгето да бъде убито в Пловдив при спор за сърцето на Люба Алексова. Желязков пробожда на няколко места в тялото полицая Добромир, който издъхва в болницата по-късно в нощта срещу понеделник.

За заканите съобщи адвокатът на задържания сержант от армията - Красимир Елдъров, по време на делото за мярката за неотклонение на неговия клиент вчера във военния съд в Пловдив. По думите на защитника заканите не били еднократни.

Реклама

"Командосът Ангел Желязков е невинен, той е действал при предизвикана самозащита. Моля да бъде освободен от ареста, защото е срамно български военен с този чин и с този морал да чака зад решетките, докато трае разследването и започне процесът", каза още адвокат Елдъров. Той настоя Ангел Желязков да бъде освободен от ареста.

Самият военен не се признава за виновен за престъплението. В последните си думи Ангел Желязков заяви: "Не съм имал никакви намерения да го убивам. Всячески се опитвах да избегна тази среща. Действах при абсолютна самозащита. Моля да бъда освободен от ареста с по-лека мярка". Адвокатът му заяви, че полицаят Добромир от дни тормозел фаталната дознателка Люба, защото му казала, че ще остане да живее с Ангел.

По време на съдебното заседание наблюдаващият прокурор Ангел Узунов заяви, че военният е бил подготвен за убийството. В него в момента на задържането му са намерени два ножа. Той е убил полицая Лазаров с тактически нож, а в него е открито и по-малко хладно оръжие с острие 8 см. Военният прокурор Узунов поиска постоянен арест, като се обоснова с това, че престъплението е било планирано.

Адвокатът на обвинения в умишлено убийство Желязков подчерта, че по делото имало данни и свидетелски показания за това, че Ангел е бил тероризиран дни преди инцидента. Началник на военния е свидетелствал, че полицаят Добромир е търсил телефонния номер на подчинения му сержант. Когато го намерил, многократно го е заплашвал и обиждал. Вечерта преди заплахите и въпреки че Желязков многократно е молил полицая да не тръгва от Сопот за Пловдив, ченгето пристигнало в дома на военния и фаталната Люба. Между двамата мъже избухнал скандал, по време на който Добромир ударил с юмрук главата на военния. Адвокат Елдъров оспори квалификацията за тежко умишлено убийство спрямо клиента му. Защитникът разказа, че е имало боричкане между двамата мъже. Това ставало ясно от следите от ножа по ръцете и на убития и задържания. В съдебната зала се разбра, че след пробожданията с ножа полицаят е вървял 15-20 метра, казал е: "Какво направи бе, момче?", и се е строполил на земята. Ангел Желязков е отвърнал: "Казах ти да не идваш. Провали живота ми!".

Преди заседанието вчера колеги от парашутната бригада на Ангел Желязков дойдоха пред военния съд в Пловдив. Младите мъже заявиха, че са там, за да подкрепят колегата си и приятел. Подчертаха, че Ангел не е употребявал алкохол и че 0,5 промила, които дрегерът е отчел в нощта на убийството, може да се получат от една бира.

"Ние не можем да повярваме в това, което пишат за него. Познаваме Ангел от 15 години. Никога не е бил агресивен. Не е споделял да има проблеми вкъщи. Какво да си мислим и как да реагираме, след като полицаят е отишъл в дома му да го тормози и да се кара с него. Ние не знаем дали полицаят не е извадил пистолет и не го е насочил към Ангел", разказват колегите на задържания за убийството военен пред агенция БЛИЦ.

Любовни връзки

Кървавата драма се разиграва заради дознателката Люба Алексова, която живеела на семейни начала с военния Ангел Желязков, сочи първоначалната версия на разследването. Преди повече от година Люба започнала работа като полицай в РУ - Карлово. Лазаров е бил дълги години служител на полицейския участък в Сопот. Двамата са имали връзка. Когато се загаджил с колежката си, Добромир живеел с учителката Сиси, но се разделили. Ченгето има един разтрогнат брак, от който има дъщеря на 12 години. Бившата му жена е служител на армията, а според съседи напуснала Добромир заради любовна връзка със свой колега военен.

Реклама
Реклама
Реклама