Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/6879657 www.bgdnes.bg

Спират лова заради световното

Ловът в Русия официално се спира от днес! Това обявиха властите в страната.

Причината е световното първенство по футбол, което започва на 14 юни. Еуфорията в страната е много голяма заради един от най-големите спортни форуми на планетата. Това все пак никак не се харесва на запалените ловджии, които няма да могат да упражняват хобито си.

От Обществото на ловците и риболовците в Калининградска област на Русия предупредиха, че ще бъдат въведени някои временни ограничения в лова през тази пролет. От 25 май до 25 юли боравенето с оръжие ще бъде изцяло забранено. Калининград е част от откъсната територия на Русия, която няма граници с нея, край Балтийско море. Пълното табу важи за всички части на Русия, където ще се провеждат футболни мачове.

Реклама

Все пак утехата за местните е, че риболовът остава разрешен. Руснаците имат славата на едни от най-запалените въдичари и целогодишно замятат кукички. От това със сигурност биха се възползвали както футболни фенове, така и някои от играчите, които рано-рано приключат с участието си на футболното първенство.

Много заклет риболовец е шведската звезда Златан Ибрахимович. Той се отказа от националния отбор и остана извън състава, но обяви, че ще пътува до Русия, за да подкрепи бившите си съотборници като зрител. Любимата риба на Златан е щуката и той едва ли ще пропусне възможността да опита риболова на руска земя. Президентът на Русия Владимир Путин също е маниак по улова на щуки. Английската легенда Дейвид Бекъм обожава да хваща пъстърви.

Един от най-популярните ловци сред футболните звезди е Христо Стоичков. Той е телевизионен водещ в американска телевизия и може да бъде командирован, за да отразява Мондиала. Ицо неведнъж си е организирал сафарита в Африка, но до този момент не е ловувал из руските полета.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама