Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6880021 www.bgdnes.bg

Големият Антон Радичев: Няма да се дам на "Топлофикация"!

Осъдиха ме да плащам 261 лв. чужди сметки, с адвокат обжалваме

"Няма да се дам на "Топлофикация" в никакъв случай! Осъден съм да плащам 261 лв. чужди сметки. Имам адвокат, който обжалва присъдата на втора инстанция."

Това сподели пред "България Днес" големият актьор Антон Радичев. Познатият от незабравимото „Клуб НЛО" и "Оркестър без име" артист е осъден от Софийския районен съд да плати 261 лв. за натрупани сметки за тръбите в наследствения апартамент в столичния квартал "Младост 3". Жилището е наследено от комика, четири години по-големия му брат Здравко и племенника му Игнат. Тримата Радичеви са осъдени да платят 261,72 лв. главница заедно с лихвата върху нея до 27 януари 2016 г. за доставена топлинна енергия в периода декември 2012 - април 2014 г.

Реклама

Делото е образувано още през 2016-a, докато решението на магистратите е от 14 февруари 2018 г.

В присъдата е записано още, че тримата трябва да доплатят още една лихва за забавяне в периода 1 януари 2013 година - 12 декември 2015 г. от 58,28 лв. Тези суми се делят на три между актьора и роднините му.

Отделно от това баткото и неговият син са осъдени да платят над 340 лв. разноски по делото.

"Апартаментът е продаден още преди четири години. Той не е наш. Възможно е партидите да не са сменени още и от "Топлофикация" да си правят сметка по старите. Надявам се на втора инстанция това решение да бъде променено", сподели пред вестника обичаният от поколения актьор.

Антон Радичев споделя през годините с разочарование, че трудно плаща сметките си. По думите му актьорската заплата в Народния театър не стига нито да си покрие парното, нито за тока и телефона, камо ли да налее бензин в колата.

С тъга артистът с незабравимата реплика "Той ше ме цака с топла бира!" разказва, че когато излиза в чужбина на участие и колегите там го питат каква заплата взима, Радичев удвоява и утроява от срам, за да не се излага.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама