Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6881495 www.bgdnes.bg

Фенове се молят, деца плачат: Прохазка, остани!

Романе, остани! Това се молят всички фенове на "Левски". "Сините" искат техния голям любимец да остане в отбора и през следващия сезон.

Договорът на сърцатия футболист изтича и почти сигурно няма да бъде подновен. Словакът направи своеобразно сбогуване с привържениците след победата с 41 над "Черно море", която класира "Левски" за Лига Европа. Прохазка напусна стадион "Георги Аспарухов" тъжен и с насълзени очи. 29-годишният словак влезе в историята, изравнявайки рекорда на Лусио Вагнер от 173 мача за чужденец с най-много мачове със синята фланелка.

Реклама

Публиката не спря да скандира името на Прохазка. Един от ултрасите дори подари тениската си на словака. Халфън аплодира трибуните на "Герена" и дори се просълзи. Най-сърцераздирателният момент се случи пред събликалните на отбора. Тогава малък фен на "сините" се разплака неутешимо за своя любимец. Роман се прояви като изключителен човек, гушна детето и го успоки, а накрая му подари анцуга си.

В същото време други запалянковци молеха играча да остане, но той не отговори дали това ще се случи. Всъщност ръководството на "сините" все още не е направило оферта за нов договор към Прохазка. На 99% сърцатият играч напуска "Герена", като предложения към него има от чешкия "Виктория" (Пилзен), както и от полски отбори.

Дошлият от "Спартак" (Търнава) през 2012 година футболист записа 173 мача и 24 гола за "Левски".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама