Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6881548 www.bgdnes.bg

Президентът на "Балкан" Михаил Михайлов: Бесило в залата?! Срам и позор!

Бяхме провокирани, отвръща шефът на "сините" Тодор Стойков

"Срам и позор!

Хора, които уж обичат "Левски", носят бесило в баскетболната зала. Те не знаят ли, че Апостола на свободата, човекът, на когото е кръстен техният отбор, е бил обесен в центъра на София?!"

Това каза в емоционален коментар пред "България Днес" президентът на "Балкан" (Ботевград) Михаил Михайлов ден след скандалния мач с "Левски Лукойл". Мачът бе прекъснат 3:01 минути преди края при резултат 66:59 за "сините".

Реклама

Двубоят трябваше да се доиграе късно снощи след редакционното приключване на броя при закрити врата.

Очаква се федерацията да вземе решение за тежки наказания след инфарктната среща.

Мачът, игран в зала "Универсиада", бе спрян заради множество провокации от страна на агитката на домакините. Ултраси не спряха да замерят резервната скамейка на гостите с предмети, а в един момент дори опитаха да нахлуят на терена.

Резултатът след 37 минути игра бе 66:59 в полза на домакините. Малко преди почивката срещата бе прекъсната за няколко минути, защото агитката на столичани не спря да замеря пейката на гостуващия тим с предмети. Три минути преди финалната сирена двубоят отново бе прекъснат заради нова серия хвърлени предмети и опит за нахлуване, поради които полицията влезе на терена. Впоследствие двата отбора се прибраха в съблекалните и се взе решение мачът да бъде спрян и да се доиграе на следващия ден.

"Не разбирам поведението на ръководителите на "Левски Лукойл" - казва Михаил Михайлов. - Вместо да се скрият в миша дупка и да не се обаждат, те обясняват как някой друг бил виновен. Техният президент Тодор Стойков направи така, че ултрасите да седят точно зад резервната скамейка на "Балкан". Това е откровена провокация. През цялото време нашите бяха обиждани, плювани, замеряни с бутилки. Кой би издържал на такива изстъпления? Ние искаме да играем баскетбол. За нас титлата не струва колкото един човешки живот. Ако за някой друг спортният трофей е по-важен от живота, то за нас това не е така."

Реклама

Ръководството на "Левски Лукойл" поддържа съвсем друга теза.

"Бяхме провокирани - категоричен е президентът на "сините" Тодор Стойков. - Ясно се вижда от видеозаписите, че длъжностно лице от щаба на "Балкан" замеря нашите фенове. Това отприщи големия скандал. Може и всичко това да е направено нарочно, защото те губеха в резултата. Няма как ние да спрем публиката, след като ситуацията вече излезе от контрол. Мачът е организиран по всички изисквания. Хората си купуват билети и имат право да седнат, където намерят за добре, ако това не е забранено поради някакви причини. Вероятно ще ни накажат като домакини на този мач, но за мен вината не е само на нашите фенове. Не може винаги те да бъдат очерняни, а тези, които провокират, да се изкарват като жертви."

Президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков не беше открит за коментар и не отговаряше на мобилния си телефон.

Реклама
Реклама
Реклама