Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6882020 www.bgdnes.bg

Екзорсистът отец Гелеменов: Емилия катастрофира заради черна магия

Черна магия, направена от колежка, е причината фолкпевицата Емилия да катастрофира. Това заяви пред "България Днес" отец Гелеменов.

Изпълнителката, годеникът й Жорж Башур и неговият син Феди претъпяха ужасяващ пътен инцидент на магистрала "Тракия" в четвъртък следобед. Тримата веднага бяха откарани в болница - Емилия и Жорж са с леки наранявания, докато 19-годишното момче, което е шофирало, е в тежко състояние.

Реклама

"Певиците често си правят такива черни магии и усещам, че в тази ситуация говорим за същата злина. Демон е кацнал на едното рамо на младото момче и му е казвал да натиска педала на газта. Шепнел му е в ухото: "Карай по-бързо, карай по-бързо", и то се поддало на изкушението. Черната магия е накарала Емилия да му отстъпи шофьорското място и той със своята неопитност е спомогнал за катастрофата", коментира духовникът.

Основната версия за катастрофата, по която работят разследващите, е несъобразена скорост. Шофьорът е навлязъл с голяма скорост от суха на мокра настилка и се е получил аквапланинг (пълна или частична загуба на сцеплението, предизвикана от наличието на воден слой, отделящ гумата на автомобила от пътната повърхност). Колата е станала неуправляема, прелетяла е през мантинелата и се е преобърнала. Имало е самокатастрофиране, без участието на други превозни средства.

Отец Гелеменов призна, че преди години е попаднал в подобна ситуация. "Автомобилът ми попадна в аквапланинг, но успях да го овладея. В такива атмосферни условия не бива да се кара бързо, защото след всеки завой може да има голяма локва и да се стигне до опасна ситуация. Момчето няма вина, то е било ръководено от дявола, който си няма работа и постоянно измисля злини за хората. Затова и хората не бива да казват израза "Дявол да ме вземе", защото той наистина ще го направи и ще им причини лоши неща", добави отчето.

19-годишният шофьор е най-тежко пострадал в катастрофата, обяви директорът на столичната болница "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков. В лечебното заведение са настанени и тримата участници в пътното произшествие. "Той е с тежка черепно-мозъчна травма, на апаратно дишане в реанимация. Мозъкът му е сериозно увреден. Няма нещо, което да се оперира", обясни д-р Близнаков на специален брифинг.

Лекарите са по-скоро песимистично настроени за ранения млад мъж. "Момчето е с много тежка черепно-мозъчна травма, със сериозно увреждане на черепа и мозъка", добави д-р Близнаков.

Реклама

Емилия е с гръдно-коремна травма, без опасност за живота и остава в лечебното заведение за наблюдение. Годеникът й е настанен в лицево-челюстна хирургия, също без опасност за живота. Директорът на болницата уточни, че и двамата ще се възстановят напълно.

Катастрофата се е случила на 37-и километър от магистрала "Тракия", който се намира в района на Ихтиман. Мястото се счита за прокълнато, защото там често се случват инциденти, особено по време на дъжд. Преди години там катастрофира и фолкпевицата Анелия.

Тя претърпя инцидент късно вечерта, пътувайки за участие в Бургас. Анелия също губи управление над джипа си, който шофира сама. В Стара Загора я чака нейният озвучител и затова се налага изпълнителката сама да кара мощното возило. Анелия е в колата на своя приятелка, тъй като малко преди това нейният личен автомобил е откраднат. Мократа и хлъзгава от силния дъжд настилка е причината за инцидента, като и тогава се получава аквапланинг. Джипът, управляван от фолкпевицата, се удря в мантинелата и се преобръща, но въздушните възглавници предпазват изпълнителката от по-сериозни травми, която се разминава само с леки наранявания и уплаха.

Отец Гелеменов изказа оптимизъм, че не само Емилия и Башур, но и неговият син ще се възстановят бързо и няма да има трагични последствия от пътното произшествие.

Счупи нос преди пет години

Черен се оказва месец май за Емилия. Преди пет години тя отново катастрофира и се озова в болница със счупен нос и пукнато ребро. Информацията тогава потвърдиха от продуцентската компания на блондинката. Емилия се възстановяваше в домашни условия и не приемаше покани за участия и концерти до юни. След катастрофата Емилия си направи пластична операция на носа.

Продуцентите от "Пайнер": Спира с участията, молим се да се възстанови

"Участията на Емилия са отменени за неопределен период от време. Само от нея зависи кога ще се завърне." Това заявиха пред "България Днес" от музикална компания "Пайнер".

Продуцентите й определиха инцидента като "адски неприятен" и се молят пострадалите да се възстановят след катастрофата. "Надяваме се на пълно оздравяване на Емилия, годеника й и неговия син. Пожелаваме сили и на тримата да преодолеят травмите и бързо възстановяване", добавиха от музикалната компания.

Реклама
Реклама
Реклама