Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6882041 www.bgdnes.bg

Ултраси се млатят в училищен двор

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици.

Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев. По думите му училището е използвано само за терен на побоищата, каквито е имало и преди.

Реклама

Боят между враждуващите агитки в старата столица е уговорен от тарторите на двата лагера. Първоначалното условие е в битката с голи ръце да се включат по пет млади момчета, а останалите да гледат, без да се включват в схватката.

По думите на цесекари левскарите се изсипали много повече и ги пребили без проблеми. Обратна е версията на "сините" привърженици, които твърдят, че спазили регламента, но от другата страна не изпълнили уговорката си. Едно е сигурно - левскарите набиват опонентите си, а след това се появяват и снимки на победителите в хулиганските форуми в интернет.

Войната между футболните хулигани и уредените боеве у нас и особено във Велико Търново не са от вчера. Запознати са категорични, че подобни кървави мелета са нещо обичайно, но този път е поставен рекорд по масовост, което си личи по записите от камерите на училището. Те са предадени на полицията, а показания вече са дали както десетки задържани хулигани, участвали в уговорения бой, така и училищният директор.

На записите от камерите се вижда как в двора на школото пристигат на 100 човека и се започва страховито меле, а пристигналите полицаи с няколко патрулки едва успяват да овладеят ситуацията.

Това не е единственият инцидент с фенове на софийски агитки в старата столица. Неотдавна привърженик на "Левски" преби до смърт несретник в кв. "Зона В", а преди домакинския мач на "Етър" срещу "Левски" привърженици на ДсинитеУ обсипаха с бомбички и димки тераса в центъра на Велико Търново, подразнени от мъж с психични проблеми.

Реклама
Реклама
Реклама