Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6882338 www.bgdnes.bg

Победителят в "Кухнята на Ада" Дани Спартак: Жена ми ме записа в шоуто

От личен готвач на френския посланик до триумфа в "Кухнята на Ада". Това е историята на Дани Спартак, който спечели първия сезон на кулинарното предаване.

30-годишният софиянец пребори конкурента си Филип във финала на "Кухнята на Ада" и грабна чека от 100 000 лева. Това не е единствената награда за победителя. Дани си спечели и място в кухнята на шеф Виктор Ангелов и скоро ще запретне ръкави рамо до рамо с него.

Реклама

"Предаването направо надмина очакванията ми. Беше уникално изживяване! Изненадите дебнеха отвсякъде, всеки ден нещо ново, всеки ден нещо непредвидимо. Отваряш сутрин очи и не знаеш какво може да те връхлети", споделя Дани.

Преди да влезе в кулинарното риалити, той работи в малък ресторант, в който всичко се произвежда на място. Преди това е личен готвач на френския посланик.

"Жена ми ме записа в предаването. Цялото ми семейство много ме подкрепя и винаги е зад мен", призна в ефир Спартак.

Той се запалва по готвенето случайно. Бързо разбира, че му се отдава, и започва да посещава различни курсове.

"Професионално започнах да се занимавам с кулинария през 2008 г. През 2013-а завърших престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu" (б.а. - една от най-известните френски академии за кулинария в Париж). Никога не съм мислил с какво мога друго да се занимавам, може би щях да бъда пилот", обяснява първият победител в "Кухнята на Ада".

На финала Дани реши да приготви собствено френско меню, тъй като смята, че там е силата му.

Реклама

"Научих много неща в предаването. Готвих неща, които никога не съм правил. Само не искам повече да правя суши. На няколко пъти то можеше да ме провали", разкри Дани.

Спартак вече няма търпение да продължи да трупа опит от своя учител - шеф Виктор Ангелов.

"Той има големи очаквания. Това е нормално, защото е един от най-добрите готвачи в България и много мога да науча от него", казва Дани.

Той все още не е решил в какво да инвестира наградата, която спечели.

"Голяма част от нея със сигурност ще запазя за образованието на сина ми. С другата все още не съм решил какво ще правя", добави Дани, който призна, че е останал приятел с всички участници от предаването.

Реклама
Реклама
Реклама