Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6899585 www.bgdnes.bg

Вадят куршум от ребро на Очите

Несебърският наркобос отива на четвърта операция

"Анонимният" свидетел Манаф дава показания за престрелката с хората на Божо Кравата

Куршум от тялото на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите най-вероятно ще бъде изваден при поредната му, четвърта операция, научи "България Днес". Оловото е заседнало при второто ребро на Желязков, който бе надупчен с олово при престрелка с хората на кръвния си враг Божидар Кузманов - Божо Кравата в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г. Очите оцеля по чудо при пукотевицата в заведението "4 You", в която гардът му Александър Алексиев бе убит, а друг - ранен.

Реклама

Димитър Желязков претърпя три сериозни операции, тъй като куршумите на опонентите му бяха нанесли поражения по цялото му тяло. Очите имаше чудовищни разкъсвания в малкия таз, уретера, дебелото и тънките черва, ръката и рамото. Въпреки усилията и опита на най-известните хирурзи у нас и в чужбина един от куршумите не е бил изваден от тялото на Очите.

Според запознати със състоянието на пациента лекарите не са предприели до момента отстраняване на заседналото в реброто му олово, тъй като това не било наложително към онзи момент. Желязков можел да носи куршума в тялото си, без това да крие риск за живота му. Въпреки това Очите е бил под лекарско наблюдение през цялото време.

Български и чужди лекари наскоро уверили Желязков при поредните консултации, че бил настъпил моментът да се подложи на операция, при която да бъде изваден куршумът. Според медиците поразеният от вражески оръжия организъм на Очите вече бил възстановен и достатъчно заякнал, а показателите от изследванията му позволявали интервенцията да бъде направена. Твърди се, че тя ще бъде извършена най-вероятно в частна клиника във Виена.

За предстоящата операция призна и самият Димитър Желязков. Той направи това, докато свидетелстваше в спецсъда на последното заседание по делото срещу хората на Божо Кравата. В подкрепа на думите си Митьо Очите дори си вдигна тениската и показа торбичка, която виси отляво на стомаха заради проблемите с уретера.

Според запознати Желязков можел спокойно да посвети времето на здравето си, тъй като нямало изгледи да се налага негов повторен разпит по делото срещу хората на кръвния му враг Кузманов. Божо Кравата и аверите му са подсъдими за стрелбата в Слънчака, разпространение на наркотици, рекет и принуда. Като физически извършител на убийството на гарда на Очите Александър Алексиев под наказателна отговорност е подведен Тодор Славов. До момента той не е давал обяснения. Отказано му е, макар че е настоявал да направи това още в началото след задържането му по време на делата за определяне не мярката му за неотклонение. Тодор Славов е правил искания и за извършване на нов следствен експеримент на мястото на стрелбата в заведението, тъй като първият бил претупан. Уликите не били събрани и описани по правилата, а цялостна снимка и схема на мястото на стрелбата изобщо липсвала. Тази негова молба също не е уважена.

Реклама

Делото срещу групата на Кравата продължава утре в спецсъда в София. Очаква се на заседанието да бъдат разпитани трима анонимни свидетели. Запознати с процеса разкриват, че самоличността на единия от тях е разкрита при извършването на процесуално-следствено действие разпознаване. Въпросният свидетел се казва Манаф. Все още не е ясно дали по тази причина адвокатите на подсъдимите няма да искат той да бъде разпитан като явен свидетел, след като вече самоличността му е разкрита заради калпави действия на разследващите.

Пропусна бала на дъщеря си

Димитър Желязков пропусна тържеството по случай абитуриентския бал на по-малката си дъщеря Ивелина преди седмица. Красивата наследница на Очите се появи в зашеметяваща златна рокля и златен венец на главата на площад "Жулиета Шишманова" в Несебър, където се събираха всички зрелостници преди купона.

Родителите на повечето бяха дошли да изпратят децата си. Желязков не е забелязан сред насъбралото се множество от развълнувани майки и татковци, коментират наблюдателни негови съграждани. Според тях Митьо пропуснал този важен момент от живота на наследницата си именно заради предстоящата му операция. Точно по това време той имал лекарска консултация, насрочена месеци по-рано.

Реклама
Реклама
Реклама