Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6900090 www.bgdnes.bg

Пуснаха по-рано Гринго на Софка!

Той доволен, тя не се вясна в съда

По-рано излиза на свобода любимият мъж на Софи Маринова. Тодор Давидов, познат като Гринго, ще се прибере у дома другата седмица, реши Софийският градски съд. Още през март Гринго поиска предсрочно освобождаване, но от затвора си направиха гаргара и забавиха документите му с цели два месеца.

На косъм бе освобождаването му и в сряда, когато се оказа, че за втори път администрацията на зандана в Казичене не е изпратила навреме пробационния доклад. Делото бе отложено за ранния следобед, а управата на пандиза пусна справката от една страница по факс.

Реклама

Тодор Давидов се призна за виновен в края на миналата година за това, че е изнудвал за 50 бона айтоски бизнесмен и негов съсед. Той получи 10 години затвор, които доизлежаваше в Казичене. Там за броени дни се превръща в пример за подражание сред пандизчиите. Пробационни служители, началник на сектор и директор на затвор са изпратили хвалебствена справка за поведението на Гринго, който работил безвъзмездно като чистач. Работата му била поощрена дори с награда.

"Доволен съм. Нямам търпение да се прибера", с широка усмивка посрещна Гринго решението на съдията. Той е категоричен, че няма да съди затвора за това, че забавили с два месеца излизането му на свобода.

"Простил съм им. Поправил съм се и ще продължавам да пея", каза Гринго за "България Днес" след заседанието, докато го отвеждаха с белезници.

Радостта си той посрещна без Софи Маринова. Воден от две ченгетата, Давидов ходеше наперен и надъхан с маркови слънчеви очила. Любимата му не го чакаше пред залата, за да го огрее с новата си усмивка, поправена специално за него. Затова пък го подкрепяла от разстояние, разкрива новият адвокат на Гринго - Юлиян Станков.

Поредният опит на Гринго да се прибере по-рано за малко да бъде прецакан от управата на затвора. Още в началото на заседанието се оказа, че отново по вина на зандана липсва документ. Без важния пробационен доклад, изискан преди седмица, съдията не пожела да проведе заседанието. Делото бе отложено за ранния следобед, а Гринго вдигна рамене с думите: "Потъпкаха ми правата".

Юристът на затвора нямаше обяснение за забавянето, но заяви, че документите са пуснати и вероятно ще пристигнат чак другия вторник. Съдията обясни, че това не го устройва и ги иска веднага!

Реклама

Така Гринго се оказа в центъра на изключителен съдебен казус. От градския съд обясниха, че подобно забавяне на документи е безпрецедентно.

Странен факт е, че това не са първите книжа на Гринго, които затворът забравя да прати навреме. Преди това беше забавено и досието на затворника, което бе нужно за насрочване на заседанието. Едва преди две седмици то пристига и най-накрая е насрочено заседание.

Към този момент на Гринго му оставаха едва 17 дни до излежаване на присъдата.

От прокуратурата коментираха за "България Днес", че няма да обжалват освобождаването на Гринго и са съгласни да излезе по-рано.

"Ще трябва да чака още 1 седмица задължително в Казичане. Такава е процедурата", коментира адвокат Станков. Юристът е категоричен, че Давидов не се е оплаквал от лошо отношение в затвора, но забавянето на документите му граничело с подигравка и го изнервило.

"Този доклад, заради който отложиха делото, е готов още преди две седмици по моя информация. Нямам обяснение защо го държаха и не го пуснаха до съда. Ако знаехме, че така ще стане, въобще нямаше да искаме предсрочно освобождаване", ядосва се адвокат Станков.

Така съдебната драма на Гринго и Софи приключва идната седмица. Той ще спести само 10 дни от наказанието. След като го пуснат, Давидов си отива в Етрополе, където с любимата му Софи са свили любовно гнездо.

Купон за рождения ден

Голям купон планира да заформи Гринго малко след като се прибере у дома. Той вече е започнал да мисли за рождения си ден през юли, на който да отпразнува и края на проблемите с Темида. Преди това любимият на Софка смята да се отдаде на заслужена почивка, която включва храна и масажи, защото Гринго отслабнал в Казичене. Видимо се е вталил, но Софка го харесва повече в новата му форма, сподели самата тя пред "България Днес".

"Посвалил е килограми, ама си е все така хубав! Като манекен е сега, затова и аз се приготвям, да съм добре. Ще си планираме почивката и пак ще си живучкаме", превъзбудено очаква завръщането на любимия ромският славей.

Реклама
Реклама
Реклама