Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6900443 www.bgdnes.bg

Маскиран наръгал Никол

Нова версия за клането на 11-годишното момиче

Убиецът набутал ножа в ръцете на подсъдимия ученик, твърди бащата на Иван

Мъж с качулка заклал 11-годишната Никол Йончева в асансьора на бургаския жк "Меден рудник" миналото лято. Тази нова версия за бруталното убийството на детето лансира бащата на подсъдимия ученик Иван Иванов. Таткото на задържания направи разкритието си в кулоарите на Окръжния съд в Бургас, в който вчера започна делото срещу сина му.

"Аз вярвам на сина си, че не е убиецът", категоричен е бащата на сочения от прокуратурата за извършител на тежкото престъпление. Според родителя в убийството на Никол е бил замесен трети човек. Мъж с качулка наръгал момичето, след което набутал ножа в ръцете на Иван и избягал.

Реклама

"Говорих със сина си, притиснах го да ми разкаже за случилото се! Убеден съм, че не е той извършителят. Иван ми каза, че на Никол й прилошало, защото пушела, и двамата слезли долу на първия етаж с асансьора. Там ги посрещнал мъж с нож, облечен с кожено яке и с качулка. Той наръгал Никол и казал на сина ми: "Ти го направи!. Аз вярвам на Иван!", разказа бащата пред сайта "Флагман".

Тази защитна версия обаче се пропуква от събраните по случая доказателства по време на разследването. Според тях убийството е извършено, докато Никол и Иван са се качвали с асансьора към последните етажи на блока, за да пушат, и са се скарали. Клането не е станало на връщане към партера, след като вече са били горе, както твърди бащата на момчето.

Делото срещу ученика започна по общия ред в Окръжния съд в Бургас вчера. Не се оправдаха очакванията, че обвиненият Иван ще признае вина и ще склони процесът да мине по реда на съкратеното съдебно следствие, което щеше да му гарантира по-лека присъда. Делото се гледа при закрити врати, тъй като подсъдимият е непълнолетен. Според запознати за това има и друга причина - възможно е в хода на процеса да изскочат и факти, които засягат интимни въпроси. Още по време на разследването беше проверявана версия за сексуално насилие от страна на Иван спрямо четвъртокласничката. Хипотезата гласеше, че той е налетял да целува момичето, то се е отбранявало. Това е отключило агресия в отхвърления Иван и той прерязал гърлото на детето.

В крайна сметка в обвинителния акт не фигурира обвинение за сексуално посегателство. В документа е отбелязано, че Иван е оставил окървавеното момиче да се мъчи в предсмъртна агония, без да му помогне, и е избягал. Около 60 свидетели са призовани да дават показания пред съда по делото. Съдебномедицинска експертиза установи, че ученикът е вменяем и може да носи отговорност за деянията си. За извършеното престъпление законът предвижда до 10 години затвор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама