Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6903231 www.bgdnes.bg

Зетят на братя Илиеви става строител

Частен бизнес е подхванал зетят на покойните босове на ВИС-2 Васил и Георги Илиеви, показа проверка на "България Днес". Без много шум съпругът на сестрата на братя Илиеви Мариана си е регистрирал собствена фирма ГЕК НН, след като години наред преживяваше като наемен работник. Макар и с капитал от едва 2 лева, Емил Котев имал солидни планове как да развива дружеството си, твърдят хора в родния му Кюстендил. Според мълвата Котев хвърлил око на няколко парцела в града където да вдигне затворени комплекси с жилищни блокове и магазини.

Твърди се, че средства за многомилионната инвестиция трябва да дойдат от богатството на бившата ВИС-2. Като сестра на покойните босове съпругата му Мариана заедно с Мая Илиева и дъщерята на Васил Илиев Ивона са основни наследници на стотиците милиони натрупани от силовата групировка. За момента единствено Мариана и Емил имат собствени деца, което ги прави логичните продължители на висаджийската фамилия. Знак за това е и името на фирмата.

Реклама

Хора от Кюстендил разшифроват съкращението ГИК като Георги Емилов Котев, както е името на първородния им син. В края на миналата година Мариана и Емил се сдобиха и с близнаци, но именно Георги е любимото отроче на висаджийския род. За разлика от тях децата на Мая Илиева и Главния са осиновени и нямат биологична връзка с фамилията.

За това признава и майката на братя Илиеви леля Венка. В свое интервю старицата се похвали, че хлапакът е наследил всички качества на двамата си чичовци.

"Моят Жоро се прероди в малкия Георги. Приличат си не само външно, но внукът е с точно същия характер. Винаги е весел и усмихнат, но упорит, когато нещо, иска го постига с всички средства", похвали се пред медии преди време леля Венка.

Убеждението на възрастната жена, че малкия Георги е истинския наследник на клана Илиеви, решава окончателно въпроса с подялбата на наследството, твърдят кадри на бившата групировка.

След години пререкания между родата вдовицата на Главния Мая Илиева малко след раждането на Георги започва и подялба на оценяваното на над 500 млн. богатство. След разстрела през 2005 г. в Слънчев бряг на Георги Илиев целият легален бизнес на групировката ВИС моментално премина в ръцете на Мая Илиева. Под контрол на Черната вдовица минаха шест хотела и десетки заведения в Слънчев бряг и Златни пясъци. Сред тях и емблематичният хотел "Дюн", построен в нарушение на всички права директно на плажа. В ръцете на Мая Илиева остана и огромната яхта на Главния в комплект с десетки вили и апартаменти в цялата страна. Отделно от това са и банкови сметки в чужбина, където според запознати братя Илиеви са вложили голяма част от натрупаните капитали.

Първоначално сестрата на братята Мариана и дъщерята на Васил Илиев Ивона не получиха почти нищо от милионите. Мариана трябваше да се задоволи с с плажния бар в Приморско, който братята й бяха осигурили. На Ивона се полага единствено месечна издръжка, твърдят запознати.

Наскоро нещата се променят и с посредничеството на леля Венка между трите дами е сключен мир, твърдят запознати. Признак за това е и неочакваното забогатяване на Мариана и Ивона. Двете набързо се сдобиват с апартаменти в Слънчев бряг. Отделно Мая Илиева прехвърля парцел с къща и магазин в центъра на Кюстендил. Твърди се, че двете жени получават и полагащия им се пай от задграничните сметки.

Реклама
Реклама
Реклама