Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6903470 www.bgdnes.bg

При следствен експеримент убиецът на Милена: Исках да я одраскам, но ножът влезе целият!

"Не исках да убивам Милена! Исках само да я сплаша и да я одраскам с ножа, но той беше много остър и влезе целият!" Шокиращото признание е на Илиян Рангелов, подсъдим за жестокото убийство на 26-годишната Милена Динева. Думите на убиеца са запечатани в кадри от следствен експеримент, провел се няколко дни след трагедията на 28 декември 2016 г. в село Куртово Конаре. Ченгетата са заснели разказа на 28-годишният Илиян, който пресъздал действията от фаталната вечер.

"Когато се прибрах, Милена си беше легнала. Аз ходих до банята. Легнах и аз. Заспал съм. После я чух как става и се облича и ми каза: "Боклук мръсен, прибра се най-после? Един ден ще останеш сам". После излезе. Аз се облякох, нахлузих чехли и я настигнах по улицата. Бях взел от кухнята нож. Хванах я за рамото и я попитах: "Я кажи как ще остана сам?" Ръгнах я леко, исках само да я сплаша", спомнил си Илиян пред полицаите. После им обяснил, че момичето започнало да се свлича на земята, а той изпаднал в шок и тръгнал да бяга, без да се обръща.

Реклама

Докато кадрите вървяха в съдебната зала на Окръжния съд в Пловдив, подсъдимият не трепна и не погледна нито роднините на убитата си годеница, нито собственото си семейство. Прожектираното видео не остави безучастни почернените родители на Милена. Майка й Ангелина избухна в сълзи от обясненията на душманина на детето й. Плачът й огласи съда, а покрусената жена излезе навън, за да се успокои.

Това не беше единственият удар за семейството на убитата. В съдебната зала се показаха и веществените доказателства по делото. Служители извадиха дамската чанта и портмонето на Милена, при което близките й се просълзиха.

"Няма да се откажем и ще обжалваме до последно", категорична бе майката на Милена.

Жената казва, че болката от загубата на дъщеря й не е преминала и с мъжа си живеят на хапчета.

"Милена беше ангел! Непрежалима е!", проплака и бащата на жертвата.

Близки и приятели на убитата красавица се събраха пред Съдебната палата в Пловдив с искане за доживотна присъда за убиеца. Те се притесняват, че той може да отнесе по-леко наказание.

Въпреки признанията си пред разследващите пред съда Илиян отрича да е намушкал Милена. Оправда се, че самопризнанията е направил под натиск от ченгетата и е бил бит. За да проверят думите му, магистратите отложиха делото, за да разпитат следователката по случая.

Според Илиян годеницата му е ликвидирана от бившия й приятел, който е албанец. Близките на жертвата отрекоха такава възможност, като уточниха, че Милена е скъсала с него отдавна, а и тази версия е проверена и не е доказана. Разследването сочи, че убийството е станало заради ревност.

Реклама

Илиян Рангелов уби годеницата си само няколко дни след като й предложил годежен пръстен. Вечерта на убийството той запивал с приятели в кръчмата. После се прибрал и последвал скандал с годеницата му. Изчакал я да излезе, настигнал я и я наръгал. След това взел ножа и го измил, съблякъл се и легнал да спи. При идването на полицията отворил вратата по боксерки и потник.

Трупът на Милена е открит около полунощ, на 100 метра от дома й, на път към спирката, от която я вземал служебният бус за нощна смяна в предприятие в съседното Ново село. Тя е била намушкана с един удар в сърцето, а ножът е липсвал. По-късно хладното оръжие е намерено в дома на Илиян.

Милена споделяла на приятелки как Илиян й изневерява и си има любовници. Във фаталната вечер една от дружките на Милена я потърсила по телефона. Вдигнал Илиян и казал: "Няма да я видиш повече!" Ченгетата открили в джиесема му цинични послания към момичета.

Реклама
Реклама
Реклама