Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6908513 www.bgdnes.bg

Бащата на гръмнатата Симона със собствено разследване

Стрелецът Михаил не иска на свобода

Близки на убития хазартен бос подозират, че е поръчан от конкуренти

Свое собствено разследване е започнал бащата на Симона Тодорова, която бе простреляна в пристъп на ревност от Михаил Станчев в Слънчев бряг на 2 юни. Тогава бившият приятел на 22-годишната красавица от Дряново уби от упор с четири изстрела нейния шеф - 54-годишния хазартен бос Коста Николов-Миджурина.

Според официалната версия 34-годишният стрелец е изпразнил пълнителя на пистолета си в главите на жертвите си, защото не можел да преглътне, че е отритнат заради значително по-възрастния, но многократно по-богат бизнесмен. Тази хипотеза на разследващите е подложена на съмнение както от близките на пострадалото момиче, така и от тези на ликвидираният хазартен бос.

Реклама

Според съграждани на тежко ранената Симона нейният баща Тони Тодоров е започнал свое, паралелно на официалното, разследване. Като бивш дългогодишен шеф на районното в Дряново и опитен криминалист за таткото не било трудно да се добере до важни факти около тежкия инцидент. Опитното ченге бързо влязло в дирите на стрелеца, а като начало направило това в социалната мрежа. Бащата на Симона е последвал във фейсбук стрелеца Михаил Станчев. Така криминалистът по възможно най-лесния начин е следял онлайн по всяко време на денонощието какво прави бившето гадже на дъщеря му, а от неговата активност можел да направи анализ на предстоящите действия и намерения на Михаил. Твърди се, че ченгето прибегнало до този начин за събиране на информация малко след като дъщеря му сложила край на връзката си със Станчев.

Двамата се гаджосали в началото на май, когато пътищата им се пресекли покрай работата им на морето. Симона била крупие в една от игралните зали на хазартния бос Миджурина, а Михаил - охранител в негово казино. Красавицата от Дряново два пъти късала с Михаил. Той не можел да приеме края на връзката им и определял Симона като любовта на живота си. След ареста на стрелеца се оказа, че той не можел да задоволи финансовите очаквания на младата си приятелка, въпреки че печелел добре. В същото време значително по-възрастният хазартен бос ставал все по-настоятелен с ухажванията си към своята служителка.

Близки на убития Миджурин не вярват, че мотивът за престъплението е ревност. Според тях е възможно Коста да е поръчан от свои конкуренти. Николов е собственик на повече от десет игрални зали по Черноморието и родната си Нова Загора. От неговото обкръжение допускат, че е възможно някой конкурент да е хвърлил око на бизнеса на Миджурина и да е пожелал неговото елиминиране. Коста Николов е в бранша от средата на 90-те години на миналия век. Не е известно да е имал открити конфликти с конкуренти. През дългите години в хазарта Миджурина успявал да лавира и не е стъпвал в периметъра на големите играчи, но това не изключвало възможността да се е оказал пречка за някого.

На този етап разследващите залагат на първоначално обявената официална версия, че в случая със стрелбата по Симона и Миджурина става дума за "убийство и опит за убийство от ревност".

Стрелецът Михаил Станчев е арестуван при опит да напусне страната през ГКПП Лесово няколко часа след кръвопролитието. Той признал пред разследващите, че е изпил три бири и половин бутилка бяло вино, преди да дръпне спусъка. Количеството алкохол било сериозно за организма на Михаил, който изобщо не пиел. Съдът наложи на Станчев мярка за неотклонение "задържане под стража". Той не я обжалва, защото заради сигурността си предпочитал да остане в килия, вместо да излезе на свобода.

Ранената проговори

Първи откъслечни думи е произнесла тежко ранената Симона след почти седмица в кома, съобщи сайтът "Флагман". Животът на момичето вече е извън опасност, а състоянието й се подобрява с всеки изминал ден. Според лекари засега възстановяването на пациентката вървяло много добре. Тя е под постоянно наблюдение, тъй като специалистите все още не знаят какво влияние ще окаже травмата на мозъка, причинена от огнестрелната рана.

Реклама
Реклама
Реклама