Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6908938 www.bgdnes.bg

Подсъдимият по "Килърите 2“ Цветомил Петров-Мачката: Не знаех, че ме издирват!

Съдебна заседателка прецака подсъдимия по "Килърите 2“ Цветомил Петров-Мачката, като не се яви на заседанието по делото срещу него, научи "България Днес". Таня Танова казала, че ще закъснее 5 минути, но след повече от 20 минути така и не дойде, като се наложи съдебният състав, подсъдимият, адвокатът му и прокурорът да киснат и да я чакат напразно. Оказа се, че заседателката и друг път е изчезвала за заседание по делото и е връзвала тенекия, като за отсъствието й съдията е информирал шефа на спецсъда.

Липсата на заседателката отложи за пореден път мераците на Мачката да поиска отпадане на забраната му да напусне страната. По думите му ограничението за всички негови авери е отпаднало, а само него го държат.

Реклама

Цветомил Петров е обвинен като член на "Килърите 2“ заедно с ММА боеца Мартин Антов, Валентин Янев-Бореца, Емил Милев-Крокодила, Валери Александров-Дабата, Иван Илиев - Ванко Волуешки, Христо Христов-Бордежото, Николай Стойков-Куфара, Димитър Георгиев - Митко Горнобанския, Жечо Белясин, Ангел Мечкаров, Николай Рангелов, Денислав Пеев и Пейо Карамихов.

Според прокуратурата бандата е извършвала грабежи, убийства и кражби. Въпреки това те нямат обвинения за нито една екзекуция. Разследващи записаха на сметката им мокрите поръчки срещу крадеца Йордан Цонков-Джиджи, Кочо Михайлов-Чочо и лихваря Цветан Пантов, но не успяха да намерят улики за тях. Някои от групата се сдобиха с обвинения за грабеж от ОББ през 2012 г. и за опит за грабеж на джип BMW X6 от шефа на "Информационно обслужване" Иво Николов.

От момчетата без прякори Пейо Карамихов и Цветомил Петров остават извън делото, защото са в неизвестност. Материалите срещу двамата първоначално са отделени, но впоследствие Карамихов е открит и се присъединява на подсъдимата скамейка.

За Мачката е издадена европейска заповед за арест, като той е намерен в Испания и екстрадиран у нас през май м.г. Оттогава делото срещу него не може да стартира поради различни причини. Според защитника му заседателката отлага процеса вече за трети път. "После казват, че все адвокатите отлагат нарочно делата", коментира адвокат Костадин Костадинов.

Той и клиентът му искат да отпадне забраната за напускане на страната, за да може подсъдимият да се върне на Пиренеите. "От години работя в Испания, семейството ми е там. Не знаех, че ме издирват, а като ме задържаха дори не можах да си взема нещата. Сега искам да отида и да си прибера личните вещи", признава Цветомил Петров.

По делото срещу него се очакват да постъпят още материали от прокуратурата, касаещи показания на свидетели и вещи лица. Данните са приобщени към голямото дело "Килърите 2“, което се гледа от друг състав, но Мачката има право да се запознае с това, което го засяга.

Реклама

Той ще иска магистратите да гледат процеса по съкратената процедура, като няма да се признава за виновен. Това ще спести време, защото няма да се разпитват всички свидетели. Със сигурност защитата ще държи на разпит на дежурния прокурорски свидетел Николай Генов, който даде показания срещи не една и две банди пред разследващите. Според запознати към днешна дата Генов се страхувал да дава показания.

"Няма проблем да бъде осигурен свидетелят. Въпреки че претърпя инсулт, той е психически годен", контрираха от държавното обвинение.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама