Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6912671 www.bgdnes.bg

Дъщерята на пострадали в катастрофа: Бивш прокурор потроши родителите ми

Заплашваха ме по телефона да не разгласявам историята, твърди Миглена Якимова

"Имам сериозни подозрения за опит от страна на разследващите да потулят случая, при който моите родители пострадаха в катастрофа, причинена от бивш прокурор. Това заяви Миглена Якимова, дъщеря на Димитринка и Цветан Якимови. Съпрузите лежат в болницата в Кюстендил, след като в техния автомобил се врязва колата на наскоро пенсионирания държавен обвинител от Бойко Игов.

Реклама

Според първоначалната информация на 3 юни 65-годишният експрокурор не спира на знак "Стоп" с волвото си и се блъска в голфа на Якимови на пътя между Дупница и Кюстендил. В резултат на сблъсъка Димитринка е с четири счупени ребра и ръка, натъртвания и синини по тялото, а съпругът й Цветан - със счупена пета и комоцио. Двамата са в шок от преживения ужас. Според лекарите няма опасност за живота на пациентите, но възстановяването им ще бъде дълго.

За жестоката катастрофа първа съобщи във фейсбук дъщерята на пострадалите.

"Моите родители лежат изпочупени в болницата, защото за виновния шофьор знакът "Стоп" не съществува. Понеже разследващите полицаи ме „посъветваха“ да не снимам пораженията и да не давам гласност за инцидента, аз ще направя точно обратното. Ще го направя, защото пострадаха моите родители, а виновникът е някой си господин Игов (прокурор, разбирате ли) и си мисля, че всички трябва да видят какво се случва и как поемат последствията си тези хора, ако има за тях такива", написа Миглена в социалната мрежа и публикува снимки на смачканата кола на родителите си. Пред "България Днес" тя разказва, че когато отива на мястото на катастрофата, разследващите вече правят оглед. Миглена снима смачканата кола на родителите си. Тогава дознателката й казва, че снимането е забранено.

"Когато стана катастрофата, сестра ми пътуваше за Гърция. Снимките ми трябваха, за да види тя какво се е случило, че не става дума за лек удар и че трябва да се върне. Моят баща не е имал никакъв вариант да избегне удара, а той е професионален шофьор от 40 години. Прокурорът дори не опитал да спре. След удара колата му беше на трета скорост, спирачният път беше около два метра. Снимах, защото исках да имам доказателство и да покажа на хората какво се случва, защото наскоро в района имаше подобен случай, при който полицейски шеф с превишена скорост уби мъж в катастрофа", обяснява дъщерята на пострадалите. Тя допълва, че след удара върху колата на родителите й нейната майка преживява още един кошмар.

"Не й стигаше катастрофата, а и след като пристигнали линейките и качили майка ми на носилката, я изпуснали от нея и тя паднала. От удара й е наранена и другата ръка, в момента няма чувствителност и не може да я вдигне", обяснява Миглена.

Нейният пост за инцидента с родителите й предизвика лавина от гневни коментари в социалната мрежа. Ден по-късно към Миглена Якимова са отправени заплахи от непозната за нея жена във фейсбук и по телефона.

Реклама

"Тя настояваше да сваля публикацията. Обади ми се и ми каза, че знаела къде работя и да внимавам. Обясни ми, че прокурорът Игов бил ерудиран човек и публичността щяла да съсипе него и семейството му. Питам - а не са ли съсипани и нашите три семейства, на родителите ми, моето и на сестра ми?"

Миглена е категорична, че ще направи всичко възможно разследването и делото за катастрофата да не се гледат в Кюстендил: "защото прокурорът във всички случаи си има лоби там, все пак тези хора са негови бивши колеги и не мога да разчитам на обективност и безпристрастност".

Посоченият за виновник за катастрофата експрокурор Бойко Игов не бе открит за коментар на телефона, с който "България Днес" разполага.

Най-вероятно прокурорите в Кюстендил ще си направят отвод и случаят ще се разследва в друг район, тъй като Бойко Игов е бивш техен колега. Това обясни зам. районният прокурор на града и говорител на институцията - прокурор Галина Димитрова. По случая е назначена експертиза за наличие на алкохол и упойващи вещества в кръвта на двамата участници в пътния инцидент. Анализът ще бъде извършен в Благоевград, уточни прокурор Димитрова. Тя допълни, че предстои назначаването и на други експертизи - автотехническа и съдебномедицинска.

"За случая е съобщено в бюлетина на ОДП - Кюстендил. Задължително е, когато се обслужва местопроизшествие, то да не се нарушава, за да могат пълноценно да бъдат иззети следи и извършваните експертизи да не бъдат опорочени. Не можем да нарушаваме правилата и това не бива да се възприема като условие за съмнение, че нещо се притаява или прикрива", обясни говорителят на Областната дирекция на МВР Катя Табачка.

Реклама
Реклама
Реклама