Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6914267 www.bgdnes.bg

9 коли във верижна катастрофа

Девет смачкани автомобила, родители и детето им в болница, общо седем пострадали и пиян виновник за хаоса.

Това е зловещата равносметка от верижната катастрофа на столичния бул. "Иван Гешов" в четвъртък вечерта. Повече от два часа районът беше отцепен от полицията, а задръстванията в натоварения вечерен трафик бяха километрични. Почистването на смачканите коли продължи няколко часа, а собствениците им дълго време се държаха за главите и не можеха да повярват на случващото се.

Реклама

Верижната катастрофа е причинена от пиян шофьор, който беше арестуван. Той е дал проба за алкохол, която се е оказва положителна и е задържан в ареста. Живеещи в региона алармираха, че на булеварда често стават катастрофи и трябва да се вземат мерки за ограничаване на скоростта.

Най-тежка е ситуацията за 12-годишно дете и неговите родители, като цялото семейство е прието за лечение в "Пирогов". Детето е с контузия на гръден кош и в коремната област. Бащата е на 45 години с контузия на глава, нос и гръден кош. Майката е на 45 години с контузия на глава, гръден кош, с мозъчно сътресение, губила е за малко съзнание. Тя е най-тежко пострадалата от участниците в пътния инцидент.

Верижната катастрофа на бул. "Иван Гешов" върна спомените за автомобилното меле в тунел "Витиня" преди близо три години. Приз октомври 2015 г. около 40 леки автомобила и 10 камиона се блъснаха в съоръжението на магистрала "Хемус". В ужасяващата катастрофа загинаха трима душа, а на двама шофьори им бяха повдигнати обвинения. На единия от тях е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 1 лице, а на другия за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица. МВР обяви, че причините за инцидента са несъобразена скорост и неспазване на дистанция между колите.

Разследването се оказа изключително сложно, тъй като има над 160 свидетели и всеки от тях трябва да се разпита отделно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама