Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6917584 www.bgdnes.bg

Радо Шишарката става драматург

Певецът на борците и крими героите от 90-те години на миналия век Радо Шишарката влиза в амплоато на драматург.

Легендарният изпълнител е главен консултант на нова постановка, която ще бъде представена през есента в столичен театър. Представлението ще разказва за живота на мутрите в зората на демокрацията и ще пресъздава реални ситуации.

Реклама

"Имам толкова много случки от онези времена, че ще е грехота да не ги разкажем. Всичко ще е истина, а в театъра вече ще решат как точно да пресъздадат историите. Моята роля е да ги консултирам и да им обяснявам какво е било в онези времена", разказа пред "България Днес" Шишарката. Той е първият чалга изпълнител, който успява да навлезе в театралните среди, макар че едва ли ще се появи на сцена. Очакванията са постановката да дебютира през есента, като името й все още се пази в тайна.

Легендата е известен с близките си отношения в миналото с Васил и Георги Илиеви, като на по-големия брат дори посвети песента си "Спомени". Той неведнъж е признавал, че ще е вечно благодарен на Васил Илиев, че е помогнал на успешната му кариера. А статута си на певец на борците Радо извоюва с вселенския хит "Тигре, тигре", който 20 години по-късно продължава да се пуска по кръчми и дискотеки.

Междувременно Шишарката отрече слуховете от последните дни, че е фалирал и се е принудил да затвори кръчмата си в столицата. "Това е огромна лъжа! Не съм фалирал, защото нямам кръчма и никога не съм имал. Някой седи по цял ден и си измисля глупости. Нямам досег с такъв тип бизнес, затова и се изненадах, че ми приписват кръчма", обясни Радослав Петров, както е истинското му име.

Според разпространената информация в опит да спаси заведението си той дори изпратил писмо до телевизионно предаване "Кошмари в кухнята". Надеждата му била шеф Манчев да възроди несъществуващото заведение. "Не съм писал на шеф Манчев. И това е измислица", добави Шишарката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама