Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6917589 www.bgdnes.bg

Морето затапено от север и юг

Тежко лято за поредна година се задава за шофьорите. Родното Черноморие ще бъде затапено и от север, и от юг.

Пътят към морето отново ще е приключение, което вероятно ще оставя горчив привкус у пътуващите. "През април не беше добро времето за ремонт на автомагистрала. Това е път, който се ремонтира при по-високи температури, за да е по-качествен ремонтът", заяви шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов и загатна, че се задават кошмарни пътувания.

Реклама

По магистрала "Хемус" ще се ремонтира за пореден път около тунела "Витиня", което автоматично означава двупосочно движение в едното платно, стеснения и километрични опашки. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков намекна, че е нужно реновиране и на моста на 36-и километър, като тепърва ще става ясно дали ще има още една тапа. Отсечката между София и Ботевград не е освежавана цели 35 години.

Ремонти на "Хемус" има и в източната част на магистралата. На територията на Шуменска област е затворено платното в посока към Варна. Плановете са ограничението да бъде премахнато до края на месеца и движението по скоростната отсечка да се осъществява и в двете платна.

На юг също се очертават задръствания. Трасето между Пловдив и Стара Загора по "Тракия" и обходният път на Ахелой вече са пуснати, което е бонус за летуващите. Проблемът ще се появи на друго място. "На входа на Бургас ще започне скоро ремонт, тъй като участъкът не е ремонтиран от около 35-40 години", обяви Атанасов. Освен това в края на лятото започва реновиране на тунел "Траянови врата" на "Тракия", което ще засегне пътуващите за късно море.

Пътен ад е и на юг. Преминаването през граничен пункт Кулата-Промахон е затруднено заради ремонт от гръцка страна. Съветват се пътуващите при възможност да изберат други гранични пунктове от и за южната ни съседка. От гръцка страна е затворено крайното дясно трасе на изход от България. Проверките на гранични екипи се извършват на 4 работни места, но поради изкопни работи в района на граничния мост движението е изключително затруднено.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама