Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6920100 www.bgdnes.bg

Съдия се размазва с БВМ, отказва кръвна проба

Магистратът обичал да пее с чаша в ръка "Поручик Галицин"

2 хил. лв. глоба и отнета книжка за две години е санкцията за Галин Несторов

Кръвна проба и тест за наркотици отказва съдия Галин Несторов след зверска катастрофа на пътя между Балчик и Албена. Роденият в Добрич магистрат, който правораздава в Административния съд на София, изхвърча с висока скорост от платното с БМВ-то си и се забива в дърво. След няколко превъртания автомобилът се приземява по таван. Купеното само три дни по-рано БМВ е смачкано до неузнаваемост, а изпод ламарините е изваден съдията Галин Несторов. Той е с разкъсано ахилесово сухожилие, два разместени прешлена, но без опасност за живота. Настанен е на лечение в болницата в Добрич в нощта срещу 2 май.

Реклама

Дошлите на място ченгета установяват самоличността на шофьора и фактите по пътното произшествие. Магистратът категорично отказва тест за алкохол, както и кръвна проба. Освен наличието на спиртни напитки в организма на шофьора тя би установила и дали той е използвал наркотици, преди да седне зад волана. Информацията е потвърдена от ОД МВР – Добрич, пред сайта RNS.bg. Заради отказа да бъде изследван за алкохол и дрога съдия Галин Несторов отнася само административна санкция. Книжката му е отнета за две години и е глобен с 2000 лв.

"България Днес" потърси Несторов на работното му място - Апелативен съд - София, за да го попита защо е отказал тест за алкохол и кръвна проба. Оттам уточниха, че той все още е в болнични.

Магистратът не за първи път катастрофира в родния си край. Преди години буквално прегазил кон, впрегнат в каруца, край Стефаново. Скоро след това с "Алфа GT" удря "Мерцедес". С "Алфа 156" се хвърля върху купчина с пръст на слизане към варненския квартал "Виница" и отново по чудо оцелява. Само за година на територията на ОД МВР - Добрич, Несторов има половин дузина актове по Закона за движение по пътищата. Всички те са оспорени от него пред Добричкия административен съд, където правораздава, и са отменени, пише сайтът RNS.bg. Според изданието именно "хулиганското" поведение на пътя проваля кариерното израстване на Несторов. Той е отстранен от конкурс за шеф на Административния съд в Добрич, след което идва да правораздава в София.

Близки до магистрата разкриват, че като млад и необвързан мъж Несторов обичал да се весели в барове и дискотеки. Сред любимите му столични заведения бил нощен локал в Студентски град, собственост на известен фолкизпълнител. Магистратът най обичал да пее с чаша в ръка съветския хит "Поручик Галицин", разкриват клипчета с изпълнения на Несторов.

Паралелно с работата си като съдия той се впуснал и в туристическия бизнес. Вдигнал луксозна триетажна къща с басейн край Албена, която отдава срещу 300-350 лв. на вечер, показват обяви в куп сайтове. Несторов явно не се крие, че е хотелиер, тъй като в годишните си декларации е отбелязал и приходи от наеми, въпреки че Законът за съдебната власт не разрешава на магистрати да извършват търговска дейност.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама