Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6920854 www.bgdnes.bg

Дете в кома оживява след молитви

Недоносено бебе укрепва, болни от рак живеят втори живот

Борислав РАДОСЛАВОВ

Дете в кома с мозъчен енцефалит оживява след молитви на родителите му пред чудодейната икона на свети Мина в едноименния столичен манастир.

За това истинско чудо споделя пред "България Днес" игуменът на светата обител отец Борис. Духовникът става свидетел на уникалната история с щастлив край на семейството.

Реклама

"Лекарите казали на родителите, че дори да оживее, детето ще бъде инвалид. Да, обаче след молитва пред чудотворната икона на свети Мина след 2-3 дни детето го отведоха вкъщи напълно здраво. Излезе от кома без никакви последствия. Сами лекарите казват на хората да идват да се помолят в нашия манастир, защото са направили каквото могат, а останалото зависи от Бога", споделя пред вестника отец Борис.

Божият служител е категоричен, че в който и храм да влезе, човек трябва да подхожда с истинска вяра и съзнание.

"Молейки се на светията, той изпросва неговото ходатайство пред Бога. Не светецът прави сам чудото, а Бог му е дал благодат да е застъпник. Бог чрез светиите прави чудеса", категоричен е свещеникът.

Чудесата пред иконата на свети Мина продължават да се случват постоянно. Наред с детенцето, което живее втори живот, все повече хора се връщат да споделят и благодарят.

"Имаме друг случай с новородено недоносено детенце, за което лекарите не даваха никакви гаранции, че ще оцелее. Родителите идваха всеки ден да се молят. То започна постепенно да се възстановява", спомня си още духовникът.

Реклама

Немалко са излекуваните от рак, а мнозина са се сдобили с рожба след искрени молитви пред иконата.

"Млади хора, които не могат да срещнат подходящия партньор и да сключат брак, след молитва Бог им напътства стъпките да създадат своята радост и да намерят своя път в живота", казва игуменът на манастира "Свети Мина" край столичния квартал "Бенковски".

Отец Борис е категоричен, че "когато се подхожда с вяра и упование в Божието милосърдие, Бог още повече помага да се намери правилният път на спасението".

"Влизайки в храма, миряните да се смирят и да загърбят своята лична гордост, за да са в общение с Бог. Ако таят неприязън или лоши чувства към някой, да ги отхвърлят. Ако са в конфликт с някого, да се помирят. Молитвите да бъдат чистосърдечни, дълбоки и искрени, насочени към спасението на човека. Защото често пъти се случва хората да се молят за пари, за богатство, къщи, коли и луксозен живот. А това на никой не е потребно. Потребно е общението с Бога и спасение на душата", казва отец Борис.

Реклама
Реклама
Реклама