Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6922471 www.bgdnes.bg

Меси се отказва при провал

Лео Меси може окончателно да сложи край на кариерата си в националния отбор! Звездата е твърдо решен да си тръгне при загуба в днешния мач срещу Хърватия, твърдят медиите в родината му. Аржентина стъпи накриво още в първия си мач, завършвайки 1:1 с Исландия. А Меси се превърна в грешник, след като пропусна дузпа и не можа да донесе победата на "гаучосите".

Днес Аржентина среща Хърватия във втория си мач на мондиала и ако не успее да победи, има голяма вероятност да отпадне още в груповата фаза. Напрежението в лагера на южноамериканците е огромно, а сянката на провала вече тегне над отбора. Аржентина пристигна с амбиции за титла в Русия, но поне в първия мач не убеди с играта си, че може да се намеси в битката за трофея. От своя страна хърватите са на гребена на вълната след победата с 2:0 над Нигерия в първия мач и нямат никакъв страх от битката с Лео Меси и компания.

Реклама

Звездата на "Барселона" трудно понася критиките в родината си и огромните очаквания към него да стане световен шампион. Меси вече веднъж се отказа от националния отбор преди две години след загубения финал на Копа Америка срещу Чили. "За мен в тима на Аржентина всичко приключи - каза тогава Лео.- Ще бъде добре за всички и много хора го искат. Те не са доволни само от участие във финали, ние също. Преживявам голяма болка." Впоследствие носителят на пет "Златни топки" промени решението си и се върна в отбора, за да помогне за трудното класиране на родината си за първенството в Русия. Оставането му в отбора и след мондиала е под сериозна въпросителна, освен ако Аржентина не стигне далеч в турнира с убедителна игра.

Оставеният резерва в първия мач нападател на "гаучосите" Пауло Дибала поиска да играе рамо до рамо с Меси срещу Хърватия. "Меси няма заместник нито тук, нито в "Барселона", нито където и да било по света - каза звездата на "Ювентус". - Затова смятам, че можем да играем заедно. Трябва да проверим как ще пасна на отбора, защото аз съм свикнал да действам на същата позиция като него. Но с него трябва да работим заедно. Наясно сме, че разполагаме с най-добрия футболист в света и трябва да се възползваме от това."

Със задачата да брани Меси от критиките се зае и неговата майка Селия. "Страдаме от критиките, които Лео получава, че не се гордее с родината си - каза жената от дома си в Росарио. - Това не е вярно. Ако го бяхте видели как страда и плаче... Бих дала всичко това да бъде неговата световна купа. За щастие хората го обичат и той го усеща и оценява. Той е оптимист и мечтата му е да спечели световното първенство. Това е, което той най-много иска. За мен изглежда спокоен. Казах му да направи това, което знае най-добре, да се забавлява и да знае, че цялото семейство го подкрепя."

Същевременно в лагера на Хърватия, изглежда, са забравили скандала с нападателя на "Милан" Никола Калинич, който бе изгонен от отбора заради нежеланието си да влезе като резерва в мача срещу Аржентина.

"Това, което се случи, не ни е повлияло - коментира халфът Милан Бадел. - На първо място е отборът. Трябва да оставиш егото си настрана, когато говорим за националния отбор. Същото уважение трябва да бъде показвано и на клубно ниво. Важното е, че сме обединени и има страхотна атмосфера в съблекалнята."

Реклама
Реклама
Реклама