Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6924084 www.bgdnes.bg

Има надежда за зрението и при тежки увреждания

Има тежки увреждания на зрението, които са предизвикателство за специалистите и от десетилетия учените продължават безуспешно да търсят решения за облекчаването им. Но понякога резултатите от усилията им изненадващо надминават очакванията и дават надежда за подобрение при болести, от които е прието да се смята че няма спасение.

Такъв пробив в последните години има при двете основни болести на очите - катаракта и възрастово обусловена макулна дегенерация. А само в Европа 760 души на всеки 100 000 жители имат такива проблеми и броят им се увеличава, тъй като и двете болести са свързани със зачестяването на диабета, затлъстяването и застаряването на населението.

Реклама

За профилактика и стопиране на процеса на започнали увреждания на зрението, следствие на катаракта и макулна дегенерация, доскоро офталмолозите препоръчваха прием на естествените очни пигменти лутеин и зеаксантин. Установено е, че 75% от хората не приемат достатъчно лутеин и зеаксантин. Тъй като организмът не произвежда сам тези пигменти, те трябва да се набавят отвън.

Тези очни пигменти може не само да стопират по-нататъшното намаляване на зрението, но и да го подобрят. Ако за намаляване на риска от макулна дегенерация и катаракта са необходими минимум 6 mg лутеин дневно, то при пациенти, които вече имат увреждания и за профилактика при рискови групи, приемът трябва да се увеличи от 20 до 40 mg дневно. Лутеинът и зеаксантинът се усвояват 5 пъти по-добре от бета-каротина, особено при богата на мазнини храна. Те се свързват със специфичен белтък в ретината и се разпределят в ретината и лещата. Зеаксантинът се натрупва най-вече в макулата, а лутеинът – по цялата ретина.

Продуктът, който съдържа най-високата концентрация и ефикасно комбиниране на тези очни пигменти е Околут Дуо. Във всяка една от иновативните растителни капсули, които са 100% чист природен продукт се съдържат 20 mg лутеин и 1500 ?g зеаксантин пречистени естествени очни пигменти. Затова лекарите предписват по 1 капсула Околут Дуо на ден когато вече е настъпило нарушение в зрението и/или съществуват изявени рискови фактори, т.е. когато са необходими високи дози лутеин и зеаксантин при макулна дегенерация, катаракта - пред- и постоперативно, пигментен ретинит, по-висок риск от очни заболявания – захарен диабет, пушене и възраст над 40 години.

Околут Дуо е не само най-мощният продукт с очни пигменти на нашия пазар, но и процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Природният продукт съдържа чист лутеин и зеаксантин без други съставки и затова се усвояват по-добре от организма. Предлага се в иновативни VGcaps – растителни капсули, хипоалергични, без глутен и консерванти! Без съставки от животински произход! Подходящи и за вегетарианци!

За консултация с лекар можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София, 1202, ул. Цар Симеон 52, тел. 02/ 983 62 03, e-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете www.ocolut.com. Можете да поръчате онлайн на www.momo.bg

Реклама
Реклама
Реклама