Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6924272 www.bgdnes.bg

Диего Коста: Вкарах с късмет

Героят за Испания Диего Коста призна, че победният гол срещу Иран е влязъл с късмет. Той реализира в 54-ата минута след рикошет. Рамин Резаеян се опита да изчисти топката, но тя се удари в крака на нападателя. Това беше трето попадение за скандалния таран.

"Голът ми наистина беше малко късметлийски, но всички сме доволни от победата - обясни острието на "Атлетико" (М). - На световни първенства важни са резултатите. Играта остава на заден план. Този мач беше тест за търпението срещу толкова сгъстена защита."

Реклама

По време на мача Коста в своя типичен стил игра мърснишки. Това ядоса ирански журналист, който попита един от най-големите провокатори в съвремения футбол защо не играе феърплей.

"Кой мач си гледал - отвърна с въпрос Коста. - Това беше през първото полувреме. Те ни провокираха и лежаха на терена. Гледай мачовете по-внимателно. Не може да говориш така, само защото това е твоят национален отбор."

С успеха Испания почти сигурно си гарантира място на осминафиналите. На теориа "ла фурия" може да отпадне, ако загуби от Мароко, а в двубоя между Иран и Португалия се получи неблагоприятен резултат.

"Рано е да мислим за следващия съперник и групата на Уругвай и Русия - отбеляза капитанът на испанците Серхио Рамос. - Сега е важно какво ще стане в нашата. Мачът с Иран беше много тежък. Трудно отбелязахме. Изпълнихме главната цел. Спечелихме и гледаме към първото място в групата."

Селекционерът на Испания Фернандо Йеро отбеляза трудната победа.

"Всеки фаворит може да сгреши срещу толкова затворен отбор, който е в състояние да накаже всяка грешка", отбеляза легендата на "Реал" (М).

Серхио Бускетс предупреди, че последният двубой от групата срещу Мароко няма да е лесен.

"Няма какво да губят и ще играят по-освободено", отбеляза полузащитникът.

Реклама
Реклама
Реклама