Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6924287 www.bgdnes.bg

Саутгейт се контузи по време на крос

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е контузил рамото си по време на крос в базата на тима в Репино край Санкт Петербург.

Последвало е посещение на близката болница с доктора на "трите лъва". След направените прегледи Саутгейт е получил лекарска забрана да се радва по типичния си начин на гол и занапред ще бъде много въздържан.

Реклама

"Вече няма да мога така активно да празнувам головете на Англия - обясни Саутгейт, който носи лонгета на дясната си ръка. - Жестът с вдигнат юмрук е недопустим. По-добре е аз да съм контузен, отколкото някои от играчите. Яд ме е, защото преди да получа травмата бях на път да постигна личен рекорд на 10 км."

Травмата на английския селекционер не е първата подобна на мондиала. Нападателят на полския национален отбор Аркадиуш Милик получи нелепа контузия три дни преди първия мач на тима на Мондиал 2018 срещу Сенегал.

Той се подхлъзна и падна на ръката си. Това стана при посещението на състава в делфинариума в Сочи, където поляците са отседнали. Заради силната болка първоначалните опасения на медицинския щаб бяха за фрактура. След изследване на скенер се оказа, че счупване няма. Нападателят на италианския "Наполи" се отърва само с натъртване.

Швейцарци се оказаха в Донбас

Куриозите на мондиала не са само сред отборите. Феновете също дават своя дан.

Швейцарски привърженици завинаги ще запомнят пътуването си до Русия, за да подкерпят националния тим. Те така се объркаха, че вместо в Ростов на Дон, където бе първият мач на "кръстоносците", се оказаха в размирния Донбас в Украйна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама