Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6924307 www.bgdnes.bg

Гнил труп до бърлогата на Пелов и Колев

Зловеща находка в гората край Своге

Свидетелката е ликвидирана, за да не издаде бегълците от затвора, подозират разследващи

На зловеща находка се натъква гъбар, тръгнал да обхожда гората над село Луково край Своге. Мъжът открива насред дърветата да лежи труп на жена в напреднал стадий на разложение, разкри пред "България Днес" говорителката на областната дирекция на полицията Мариола Маркова.

Реклама

Гниещото тяло се намира на десетина километра от вилната зона на село Ябланица. Именно там е първото скривалище на Владимир Пелов и Радослав Колев след зрелищното им бягство от Централния софийски затвор в началото на април. Затова разследващите подозират, че гниещият насред шубрака труп може да се окаже жертва на рецидивистите.

"Жената вероятно е видяла затворниците, докато полицията ги издирваше. Напълно възможно е Пелов и Колев да са я ликвидирали, за да не ги издаде", коментират неофициално криминалисти.

В крайна сметка скривалището на бегълците е разкрито няколко дни по-късно. Случайно край паянтовата постройка в труднодостъпната местност минават двама братя. Момчетата забелязват дим от запалена печка.

"Отваряме вратата и двамата бегълци срещу нас! И питат: "Момчета, какво правите тука?" Ние обясняваме: "Отиваме за див чесън." "А, добре, добре, не се бойте!", казват ни. Ние им казахме, че не се притесняваме, при което затворихме вратата. Почервеняха и двамата, като отворихме... при което си мръднаха ръцете и ние помислихме да не е нещо пистолет, но нищо не стана", разкрива едно от момчетата за зловещата среща очи в очи с избягалите от затвора бандити.

Тичайки, братята успяват да отидат при баща си и звънят в МВР. Дават подробно описание на ченгетата къде точно се намира бараката, в която Пелов и Колев се укриват, но от полицията нямат възможност да се качат веднага в планината, тъй като нямат подходящо облекло и восокопроходим джип.

Реклама

По същото време до колибата пристига джип, в който вероятно се качват Пелов и Колев и бягат. От района веднага са иззети записи на видеокамери, поставени на горското стопанство в близост. От кадрите е разчетен и регистрационният номер на джипа, с който се предполага, че се измъкват бегълците от затвора Пелов и Колев. Оказва се, че автомобилът е собственост на Митко Цветанов от Ботевград. Мъжът прекарва в ареста около 24 часа едва две седмици след случката. Пред ченгетата Цветанов е ням като риба и връзва ръцете на разследващите.

По времето, в което Пелов и Колев са търсени, в полицията са подавани стотици сигнали за местонахождението им, но те така и не са арестувани. В нощта срещу 6 юни единият от издирваните затворници - Владимир Пелов, е открит мъртъв в центъра на Ботевград. Затворникът е покосен от четири куршума след престрелка с кримигероя Марио Панчев-Големия. Радослав Колев остава в неизвестност.

Откритият в гората край Луково труп може да е ключът към разкриване на повече детайли около липсващия затворник, коментират криминалисти. Женският труп е откаран в съдебна медицина. Назначена е аутопсия. Резултатите от нея ще дадат ясен отговор за причините и времето на настъпване на смъртта, допълват от полицията.

"Засега не може да се каже със сигурност дори полът на трупа, тъй като тялото е в изключително лошо състояние, в напреднал стадий на разлагане. Единствено можем да кажем само, че по първоначални данни се касае за жена", допълва Маркова.

Шесторният убиец си пръсна там мозъка

Разложеният женски труп в гората над село Луково е открит в близост до тайната вила, където шесторният убиец Росен Ангелов бе намерен с куршум в главата. Той си пръсна мозъка, след като навръх Нова година ликвидира цяло семейство в дома им в Нови Искър.

Мъжът бе погнат от ченгетата и в продължение на седмица бе в неизвестност. След мащабната полицейска акция трупът му бе открит на метри от къщата, в която години наред се укрива, за да не влезе в затвора заради блудство с непълнолетно момиче.

Реклама
Реклама
Реклама