Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6924414 www.bgdnes.bg

Неймар успокои Бразилия: Готов съм за Коста Рика!

Бразилия най-после си отдъхна!

Голямата звезда на "селесао" Неймар е готов за днешния мач с Коста Рика, който може да се окаже решаващ за крайното класиране в група "Е" на световното първенство в Русия.

Той пропусна две занимания на отбора заради болка в глезена.

Неймар изпрати специално обръщение до бразилските журналисти, акредитирани на мондиала.

"Вече тренирам наравно с останалите и съм доволен - казва нападателят. - Не усещам болка в крака и се чувствам във форма. Срещу Коста Рика ще атакуваме от първата минута и никой от нас не се съмнява в успеха. Треньорският щаб е разучил отлично съперника и това ни дава спокойствие. Очаквам да се представим много по-силно в сравнение с първия мач срещу Швейцария, когато завършихме наравно."

Реклама

Докторът на Бразилия Родриго Ласмар също успокои нацията.

"От медицинска гледна точка Неймар е напълно готов за двубоя с Коста Рика", категоричен е лекарят.

Полузащитникът на Бразилия Филипе Коутиньо също сподели очакванията си за предстоящия двубой на "селесао" срещу Коста Рика.

"Трябва да сме концентрирани и силни, за да спечелим двубоя - споделя халфът. - Очаква ни тежък мач, но така е на световно първенство. Трябва да сме внимателни в отбрана и да успеем да пробием тяхната защитата. Ще се стремим да контролираме топката и да атакуваме в най-подходящия момент. Щастлив съм, че Неймар ще играе. Той е играч, който може да реши изхода на мача. Ней създава положения и винаги може да помогне. Но ние сме фокусирани върху отборната игра. Това е най-важното. Ще направим всичко възможно за общата цел - победата! Най-важното е да спечелим."

Междувременно стана ясно, че централният защитник Тиаго Силва е изборът на Тите за капитан на тима за двубоя с Коста Рика. Селекционерът на бразилците въведе практика да сменя своя капитан в почти всеки мач, откакто е начело на отбора. Така наставникът иска да развие лидерските качества у своите футболисти.

Досега той е използвал за тази цел 14 различни играчи в 22 срещи: Дани Алвеш (4 пъти), Миранда (3 пъти), Тиаго Силва (2 пъти досега), Марсело (3 пъти) и по веднъж Каземиро, Ренато Аугусто, Габриел Жезус, Вилиан, Филипе Коутиньо, Фернандиньо, Маркиньос, Филипе Луис и Робиньо.

За последно Тиаго Силва беше капитан на тима при поражението с 0:1 срещу Аржентина през юни 2017-а. Тази загуба е единствената за Тите в неговите 22 мача начело на бразилците.

Реклама

Смята се, че ако "селесао" достигне до финала, капитан ще бъде Неймар. Но дори той беше разкъсан от критики след фалстарта срещу Швейцария.

"Бразилия има добър състав, за да се справи с всеки съперник, но Неймар искаше сам да бие Швейцария - коментира популярният журналист от ESPN Арналдо Рибейро. - Той не направи нищо добро за отбора. По-добре да го бяха сменили с Дъглас Коща."

Реклама
Реклама
Реклама