Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6925884 www.bgdnes.bg

Гери Малкоданска в болница от стрес

Най-верният приятел на ВИП-а е... домашният любимец

Красивата синоптичка е в шок, питбул разкъса териера й 

Чаровната синоптичка Гери Малкоданска влезе в болница.

Красавицата е в стрес и жестока покруса, след като по нелеп начин загуби любимото си кученце. Мъничкият й йоркширски териер Оскар, който бе гордостта на хубавицата, бе разкъсан брутално преди ден от кръвожаден питбул.

"Сбогом, Оскарчето ми. Липсваш... безумно, ужасно, разкъсващо, раздиращо... Истината е, че изобщо не става по-леко с дните, само се правим на по-силни. Истината е, че не си спомням някога да съм била по-щастлива, откакто ти беше част от семейството ни. Че си АНГЕЛ и носеше само усмивки. Дори не успя да направиш 3 г., защото беше разкъсан от "домашен" питбул. Който щеше да разкъса и брат ми след това... Моля ви, не си взимайте кучета, които не знаете как да гледате! А за нас остава болката", изплака мъката си Малкоданска.

Реклама

Съобщението й предизвика вълна от съчувствие в интернет. Евгени Минчев, Марина Стоименова, Венета Харизанова изказаха съболезнованията си. "Направо се вбесявам, като чета... опасните породи са за определени хора, които имат адекватен мозък в главите си, за да ги дресират от бебета... съжалявам, Гери...", написа Бориса Тютюнджиева. Повечето хора заявиха, че питбулите трябва да бъдат забранени за отглеждане в България, защото са прекалено агресивни и все по-често има случаи на изядени хора и животни.

Кучето отново се завърна на върха като предпочитан домашен любимец на звездите, показа проучване на "България Днес".

Онзи ден Тони Стораро уреди колежката си Алисия със супер скъпа жива играчка. Кученцето е от породата Бо и върви минимум по 2 бона бройката. Певицата от пет години търсила такова, за да зарадва наследника си - Валери Божинов-младши. След като Стораро подари животинче от тази порода на малкия си син Емрах - Бамби, чаровната брюнетка го потърсила за помощ. Фолкидолът успял да открие подобно кученце в същия развъдник от Турция и изпратил снимка на Алисия. Тя веднага извадила пачката, за да брои хилядарките.

Със същата сума се раздели и гаджето на Сузанита, който й подари пале от породата кане корсо. То е тъмно, с бяло петно на гърдите и от рода на мастифите. Наричано "кучето на мафията", то не атакува без причина. Може наоколо да е пълно с всевъзможни дразнещи го котки, други кучета или странични шумове, ако стопанинът не му подаде команда, то остава безмълвно. Изключително податливо към дресировка.

Драма, но с щастлив край преживя Глория. Чалгаджийката, която може да е леля на Сузанита, премина през цяла одисея, защото... изгуби кучето си. Но го намери. Преди няколко години певицата шокира всички, като качи не снимка, на която е супер разголена, а снимка, на която държи обявление за изгубено куче. Нейният Принц, по порода минишпиц, изчезнал и разбил сърцето на Глория - както много други мъже са правили. Тя веднага забрави за всякакво лично пространство и обяви телефони за връзка, обеща и награда. След по-малко от 48 ч. нейният Принц се завърна при Глория, която бе изключително щастлива.

Никой у нас обаче не може да се приближи до Бойко Борисов, щом стане дума за кучета. Премиерът от години е известен със слабостта си към четириногите. През 2012 г. неговият Лазар стана световен шампион в породата българско овчарско куче от мъжки пол. То спечели титлата на финалите за Световната киноложка купа. Иначе 10-годишният Лазар е бил победител в международни състезания в Испания, Молдова, Украйна, Беларус и Латвия. Бойко изкара страстта си към кучетата и на международната политическа сцена - подари на Владимир Путин кученцето Йорго.

Звездите се събират, разделят, изневеряват си, бият се, карат се, но домашният любимец е този, който може да ги извади от този порочен кръг. Максимата, че кучето е най-верният приятел на човека, важи с двойна сила за виповете - при тях приятелството винаги може да бъде подложено на съмнение.

Реклама
Реклама
Реклама