Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6926237 www.bgdnes.bg

Мисис Холандия 2018 Юлия Бакалова: Боря се за най-красива жена в Европа

Гледам 3 деца, спрях месото, не ми е вкусно

КОЯ Е ТЯ

Юлия Бакалова е родена в град Тюмен, Русия. На 2 години се мести заедно със семейството си във Варна. Завършва Икономическата гимназия в морската столица и се омъжва за ученическата си любов. Преди 9 години двамата се местят в Холандия. В Хага Юлия завършва икономически колеж и няколко години работи в местна финансова къща. От миналата година има собствена счетоводна кантора. Днес 31-годишната жена има 3 деца, а на 3 юни спечели конкурса за красота "Мисис Холандия-Европа 2018".

- Г-жо Бакалова, спечелихте конкурса за красота "Мисис Холандия-Европа 2018". Как ви дойде идеята да се включите в него?

Реклама

- Реших гo съвсем спонтанно. Достигнала съм желаното в кариерата и на лично ниво ми се искаше да приема ново предизвикателство. В края на 2017 г. случайно попаднах на обява, че стартира конкурс за красота за омъжени жени. Записах се за кастинга и ме поканиха да се явя.

- Как се става Мисис Холандия?

- По трудно, отколкото очаквах! Кастингът започна януари и трябваше да мина през фотосесии, обсъждане на биографията ми и сериозен диалог с журито. Последва селекция, която продължи цели 5 месеца! Пресяваха ни по точни критерии - външната красота си беше задължителна и се подразбираше, но много се държи на лична харизма, излъчване, комуникативност, емоционалност, кариера, мотивация, семейно положение. Финалът се проведе на 3 юни в Хага. Короната на "Мисис Холандия" е не само признание за физическите ми качества, но и символ на моята борба и успех тук, на чуждата земя. Нищо не ми е дадено даром! Гордея се много с този успех и това, че аз, българката, успях!

- Какво е да си най-красивата жена в Холандия?

- Холандките, както и българките, са надарени от природата, красиви жени са! Но този конкурс не е само за физическа красота. Тук вече се търси не само красотата, младостта, но се оценява жената и като майка, съпруга и професионалист.

- Какво ви предстои оттук нататък?

- Юли е месец за почивка и за време със семейството ми. До октомври ми предстои и тежка подготовка за финала на "Мисис Европа" - на 4 октомври в Гибралтар. Имам уникалната възможност да завоювам короната на най-красивата жена в Европа и ще дам всичко от себе си, за да може отново българка да стане символ на красота, трудолюбие и одухотвореност!

- Срещнахте ли някакви трудности по време на подготовката си?

Реклама

- Голямата умора точно преди финала. Интензивните подготовки, проби, снимки и това в съчетание с натовареното ми ежедневие покрай работата, съпруга и трите ми деца си оказа влияние. Съумях обаче да се мобилизирам и да дам всичко от себе си на финала. Обичам предизвикателствата и доказах, че завършвам успешно всеки проект, с който се захвана.

- Как реагираха близките ви?

- Семейството ми е огромна подкрепа! Родителите ми, мъжът ми, брат ми и сестра ми, както и моите приятели, дори децата, въпреки че са малки, преживяваха всеки момент с мен. Те са безкрайно щастливи и горди с този мой успех!

- Имаше ли интриги измежду участничките по време на кръговете?

- Холандците са отворени и позитивни хора. Интригантството не е прието добре в тяхното общество. Конкурентките ми са чудесни момичета, с които продължавам да поддържам връзка. Изградихме близки, дори приятелски отношения. За нас беше по-важно да се забавляваме и да допринесем с нещо за личното си развитие, отколкото да слезем на ниво "дребно интригантство".

- Как се отразява тази титла на живота ви?

- Натоварено! Но не се оплаквам - това беше мой избор. Радвам се и че успехът ми се оценява в България. Искам да съм пример за младите момичета, защото самата аз съм майка на дъщеричка и желая да покажа, че щом аз мога, значи всеки може също да успее!

- Това първото участие в подобен конкурс ли ви е?

- В България имам опит от конкурси, за жалост при нас красотата не се цени по същия начин.

- Как поддържате толкова добра форма?

- Нямам режими на хранене и не ми остава време да спортувам, това, че отглеждам 3 деца, е достатъчно. С годините спрях да ям месо, не поради някакви етични причини, а защото вече не ми е вкусно. И генетиката си казва думата - винаги съм била слаба. Дори и след като родих, само след седмица вече нахлузвах старите джинси. Признавам, че винаги съм била умерена, при мен няма излишества.

- От доста години живеете и работите в Холандия. Какво ви отведе там?

- Желанието за по-добър живот и реализация. С мъжа ми се оженихме млади и за да уча, се наложи да живеем при моите родители. Теснотията ни стимулира да излезем от зоната си на комфорт. Съпругът ми започна активно да търси работа и скоро шансът му се усмихна - отпътувахме за Хага. В началото аз учех езика, а той работеше. После продължих образованието си в икономическия колеж. И така, стъпка по стъпка, с много труд, изградихме живота си тук.

- Успяхте ли да се почувствате една от тях?

- В Холандия ценят, когато някой се опитва да се приобщи, учи и работи. Езикът им е труден, трябва наистина да вложиш желание и усилия, и холандците подават ръка на такива хора. Дават шанс на всеки, който иска да се развива.

- Разбрах, че сте израснали във Варна. Какво помните от морската столица и липсва ли ви тя?

- Варна е градът на моето щастливо детство, а и мъжът ми е също от там. Идваме си всяко лято заради нашите близки и приятели, а и напоследък градът разцъфна много. Аз вече отправих покана към кмета на Варна Иван Портних за среща. Смятам, че ще му дам една различна гледна точка за града, за да стане той още по-атрактивен за чужденците.

- Бихте ли се върнали за постоянно в родния си град някой ден?

- Моето семейство никога не сме прекъсвали връзката си с родината и ако в момента живеем в Холандия, то е, защото тук вече сме се реализирали.

- С какво се занимавате в Страната на лалетата?

- Собственик съм на счетоводна кантора. След завършването си работих във финансова къща, но натрупах достатъчно опит за свой бизнес, а и покрай раждането на третото ни дете реших, че е време вече да започна да работя за себе си. Имам доста български клиенти, защото считам за свой дълг да помагам на хората, дошли да търсят реализация тук.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама