Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6926283 www.bgdnes.bg

Петела изгрява, Меси залязва!

Петела изгрява, а Меси залезе! С това ще бъде запомнена победата на Хърватия с 3:0 над Аржентина. Култовият коментатор на БНТ Петър Василев се завърна с гръм и трясък в ефир, а Лео Меси изигра един от най-тъжните мачове в живота си. Още в началото на срещата Петела започна ударно, след като през последните години не бе допускан да коментира мачове. Легендата дори е броил дните, в които уникалният му тембър не е звучал в ефира на телевизията майка на тема футбол.

"Добър вечер, уважаеми зрители! - започна Петела. - Радвам се, че след 5-годишно прекъсване отново сме заедно на тема преки предавания на футбол по БНТ. Длъжен съм да ви кажа, че през тези 1826 дни нито веднъж не получих отговор на въпроса ми от какво е продиктувана тази раздяла с вас! Днес нещата са по-различни и ще бъда щастлив, ако допринеса с нещо за вашия интерес към световните футболни финали." 

Реклама

Останалите гости в студиото бяха тотално засенчени от Петела, като дори Ивайло Цветков-Нойзи за кратко загуби ума и дума. Зрителите също онемяха, когато чуха за разследването на Василев. Ветеранът на БНТ разкри, че лично е разкрил как на световното в Русия съдиите не поставяли стената при фаулове на необходимите 9 метра и 15 сантиметра... Василев получи шанс за изява, след като наскоро Витомир Саръиванов-Фродо пое спорта в БНТ и смени Методи Манченко.

Голямото завръщане на Петела не донесе никакъв късмет на Лео Меси и компания. Звездата на "Барса" започна да се държи за главата още при изпълнението на химна, а след това изигра може би най-трагичния си мач в кариерата. Аржентинците бяха съсипани от критики в родината си, а треньорът Хорхе Сампаоли се превърна във враг щ1 в страната. Играчите също се вдигат на бунт срещу селекционера и не искат той да ги води в последния мач от груповата фаза на мондиала срещу Нигерия. Отпадането на "гаучосите" вече е напълно реално, като тяхното класиране напред минава само през задължителна победа над нигерийците и благоприятно развитие на останалите мачове.

"Това е къща, пълна с глупаци", крещи в заглавие в. "Оле" - Знаете ли колко мъка ни причинихте? Как се играе така? Знаете ли колко грозно беше да гледаме Меси, който не може да направи нищо, един невеж треньор и отбор, който не опитва да играе футбол. Хората плачат... Те не вярват на този отбор... Има математика и още можем да се класираме, но иска ли някой да гледа отново тази игра?".

На трибуните голям срам бра големият Диего Марадона, а през това време Петър Василев от студиото в София срина тотално аржентинците и Меси с тежките си думи. Звездата на "Барселона" почти сигурно напуска отбора след световното, а неговият пример се очаква да последват Серхио Агуеро, Анхел ди Мария, Гонсало Игуаин, Банега...

Треньорът на аржентинците Хорхе Сампаоли пое вината за загубата, извини се на целия народ и защити Меси. "На първо място искам да се извиня на нашите запалянковци - каза Сампаоли. - Поемам отговорността за представянето на отбора, тя е моя. И съм много разстроен, болно ми е да осъзная поражението. Меси е капитан и лидер на отбора, но ние не направихме така, че да му бъде комфортно да играе, рече специалистът. Жалко е, че уникалността на Меси се губи в националния отбор. Разбира се, че нося вина за това, аз вземам решенията за избора на футболисти, тактическата постройка, настройката..."

Реклама
Реклама
Реклама