Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6928419 www.bgdnes.bg

Селекционерът на Испания Фернандо Йеро: Долу ръцете от Де Хеа!

Долу ръцете от Давид де Хеа!

Това е посланието на испанския селекционер Фернандо Йеро към всички, които критикуват националния вратар.

Де Хеа бързо извървя пътя от герой до грешник, след като допусна лек гол в първия мач от световното.

Реклама

Испания завърши 3:3 с Португалия, а стражът е с основна вина за второто попадение на Кристиано Роналдо.

Но в навечерието на двубоя с Мароко Йеро защити своя футболист в изявление пред медиите.

"Давид е голям и като личност, и като спортист - категоричен е селекционерът. - Това не се променя от развитието на един-единствен мач, без значение какво се е случило в него. Той ще продължава да бъде титуляр на вратата на Испания."

Наставникът говори и за ролята на Диего Коста в състава.

"Той е централен нападател от най-висока класа и има привилегията да е подпомаган от страхотни халфове - коментира Йеро. - Коста е важна част от нашия механизъм. Възможно е да направя промени в състава за двубоя с Мароко, за да може някои от титулярите да получат почивка. Не съм взел окончателно решение кои играчи ще започнат от първата минута. Консултирам се със своите помощници и след това сам взимам окончателните решения. Испания се намира в добра ситуация с 4 точки от първите два мача. Имаме шансове за първото място и всичко зависи от нас."

В сблъсъка с Мароко има и друг любопитен сюжет. Един срещу друг ще се изправят халфът на иберийците Лукас Васкес и защитникът на африканците Меди Бенатия.

Това се случва девет седмици след като двамата бяха в епицентъра на грандиозен скандал в мач от Шампионската лига.

Тогава Васкес от "Реал" (Мадрид) спечели дузпа в последната минута на двубоя с "Ювентус", а нарушението бе извършено от Бенатия.

Реклама

Разгоряха се жестоки спорове дали е трябвало да бъде отсъден наказателен удар в тази ситуация, а дискусиите продължават и до днес.

След драмата срещу "Юве" Васкес коментира ситуацията така:

"Дали имаше дузпа? Да! Кристиано свали топката към мен и щях да стрелям, когато Бенатия притича и ме прегази отзад. Няма съмнение, че това е дузпа. Протестите на "Юве"? Това е напълно нормално. Все пак се случи в последната минута."

Сега Лукас бе провокиран с въпрос дали, ако тогава реферът е имал възможност да използва помощ от видеоасистенти, е щял да отсъди дузпа.

"Нищо не би се променило - категоричен е Васкес. - Щеше да има по-малко спорове, но дузпата пак щеше да бъде дадена.

Но този мач е в миналото. Сега ние мислим за мача с Мароко. Искаме да победим, но знаем, че няма да бъде лесно. На това световно първенство няма лесни двубои и трябва да се борим до последната минута.

Всички отбори са добре подготвени."

А мароканците не смятат да се предават, въпреки че загубиха шансове да се борят за едно от първите две места в групата.

Старши треньорът на африканците Ерве Ренар увери, че играчите му ще опитат да постигнат положителен резултат срещу Испания в последния си мач на световното.

"Лъвовете от Атлас" допуснаха две загуби с по 0:1 от Иран и Португалия, но според селекционера всички в отбора са настроени за успех.

"Знаем, че това е последният ни мач, но ще се опитаме да си тръгнем с добър резултат", заяви Ренар.

Реклама
Реклама
Реклама