Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6928531 www.bgdnes.bg

Предраг Пажин: Албанските жестове са балкански тъпотии

Бившият национал Предраг Пажин осъди остро жестовете на Гранит Джака и Джердан Шакири по време на мача между Швейцария и Сърбия (2:1) от световното първенство. Етническите албанци с косовски корени се разписаха и демонстрираха с ръце жест, който взриви футболната общност. Те направиха символа на албанския орел, насочен към сръбската агитка.

"Това са балкански тъпотии - смята Предраг Пажин. - Тези неща не са човешки. Не виждам какво общо могат да имат футболисти на Швейцария с подобни жестове. Нали не играят за Албания или Косово? Политически неща не трябва да оказват влияние. Провокира се национална омраза."

Реклама

Железният защитник се надява скандалът да не развали интересното световно първенство. Пажин не помни друг шампионат на планетата, в който фаворитите да са стартирали толкова лошо.

"Подобни резултати са хубави за футбола - смята бившият бранител на "Левски", който се изявява и като телевизионен анализатор за предаванията на БНТ. - Видяхме добра игра от тимове, които не бяха считани за сериозен фактор. Личи си, че няма случаен отбор. Все още е рано да се говори кой ще вдигне купата. Най-голямата изненада е Мексико. Хърватия също играят добре. Показаха, че вече заслужават да бъдат определяни за фаворити."

Пажин е много разочарован от Сърбия.

"Не показаха нищо - отбеляза защитникът. - Още от петата минута на второто полувреме срещу Швейцария бяха физически приключили и тромави. Имаше и друг фактор. Не беше свирена чиста дузпа при 1:1, но това не може да бъде оправдание за играта."

Предраг Пажин смята, че още не е лъснало истинското лице на Русия.

"Те са в най-слабата група, както обикновено е с домакина - допълва бившият футболист. - С това не искам да омаловажавам техните победи. Тепърва ще видим какво могат."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама