Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6928703 www.bgdnes.bg

Оцелялата в Хитрино Шенай отива на хаджилък

13 бона дава общината за воаяжа

Борислав РАДОСЛАВОВ

На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин.

Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз. Това сподели пред "България Днес" кметът на пострадалото село Нуридин Исмаил.

"Да се поклони на Божи гроб беше голяма мечта на Шенай. Тя пострада най-много при взрива и считам, че заслужава да отиде. Платил съм нейното пътуване и престой, които възлизат на 6500 лева. От общинската администрация събраха другите 6500 лв. за сина й, защото тя държеше да го вземе със себе си, но нямаше достатъчно средства. И на двамата всичко е подсигурено. Шенай е изключително щастлива и плаче от радост", съобщи пред вестника управникът на взривеното село.

Реклама

Шенай Хюсеин и оцелелият й син ще пътуват за Божи гроб след около месец. Те ще изчакат дългоочакваното пътешествие в чисто нова къща, която бе построена за тях след трагедията в Хитрино.

След тежкия удар Хюсеин пие успокоителни и се лекува дълго от време от тежките си рани.

"Това бе много тежко преживяване. Не го заслужавахме с нищо. Пострадахме жестоко и раните няма да заздравеят доживот. Болката не отминава. Ден и нощ се сливат", сподели пред вестника Шенай Хюсеин дни след кървавия инцидент.

И докато Шенай и Юнуз очакват тръгването, до края на годината Хитрино действително може да се превърне в кукла, както заръча премиерът Бойко Борисов при посещението си в селото. Вече са в ход процедурите за ремонт и саниране на общината, училището, читалището, детската градина. Остава подписването на договорите за ремонт на ВиК мрежата и улиците на Хитрино. Ако няма обжалване на избраните фирми изпълнители и процедурите вървят бързо, взривеното село може да посрещне 2019 г. в напълно обновен вид.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама