Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6929532 www.bgdnes.bg

2 г. затвор за бивш бос на Локо София

Заради крупна измама през 2009 г.

Петър Касев мами със 100 бона дъщерята на зам. земеделския министър Димитър Пейчев

На 2 години затвор бе осъден бившият шеф на футболния клуб Локо София Петър Касев заради крупна измама. Районните магистрати в Пловдив го признават за виновен за хитра схема, осъществена през 2009 година. Тогава Касев успява да завлече с почти 100 бона дъщерята Галина и с още 6 хил. лева съпругата Халина на бившия зам. земеделски министър Димитър Пейчев.

Година преди осъществяването на измамата Касев се запознава с управителя на девинската фирма "Монолит 2000" ЕООД Лилко Касабов. Пред него той заявява, че има намерение да купи дружествени дялове. Двамата си стискат ръцете и Касабов издава на Касев нотариално заверено пълномощно. Според документа бившият футболен бос получава право да представлява дружеството пред различни институции.

Реклама

През 2009 година Касев се запознава с бившия зам. земеделски министър Димитър Пейчев. От него разбира, че дъщеря му Галина Пейчева-Митева е земеделски производител и продава реколта собствено производство от ечемик. Бившият футболен бос се договаря да купи от Галина Пейчева 357 230 килограма ечемик за 23 стотинки на килограм.

Подписани са два предварителни договора. Единият за продажба на 57 000 килограма ечемик, а другия за 300 000 кг. Галина Пейчева издава и 3 фактури на стойност 15 732 лева, 82 800 лева и 63,48 лева - всички с включен ДДС.

Транспортът на ечемика е поверен от фирма "Тракия РМ"- собственост на Халина Малецка-Пейчева - съпруга на земеделския министър. С 28 курса зърното е натоварено от базата на Галина Пейчева в Съединение и откарано до складове на "Монолит 2000" в Любимец. Стойността на услугата е 6460 лева, за което е издадена и фактура от превозвача. Според договорките плащането на дължимата сума трябва да стане по банков път. Това така и не се случва. Касев не плаща нито за ечемика, нито за транспортните услуги. В крайна сметка зърното е изнесено от складовата база на Монолит 2000. Касев се отказва и от плановете си да закупи фирмата, чрез която извършва измамата, разкриват разследващи.

През 2015 г. районната прокуратура в Пловдив повдига обвинение на Касев за измама в големи размери. Три години по-късно той е осъден на 2 г. затвор. Наказанието не е окончателно и Петър Касев ще може да обжалва на по-горна инстанция, допълват от съда.

Касев е проверяван и за десетки други сигнали за измами, извършени по времето, когато е начело на Локо София. Тогава той се представя за нов месия, но в крайна сметка източва сметките на отбора и прибира парите от детско-юношеската школа на клуба от квартал „Надежда“, твърдят феновете на отбора.

Реклама
Реклама
Реклама