Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6937104 www.bgdnes.bg

Конкурс за млади поети “Златен АС”

Вестник “България Днес” обявява конкурс за млади поети “Златен Ас”. В рамките на една година всеки, който се чувства поет и е на възраст до 35 години, може да ни изпрати стиховете си на адрес [email protected]. Те ще бъдат оценени от тричленно поетично жури в състав: председател - Николай Дойнов, членове - Златомир Златанов и Цанко Лалев. Добрите стихове ще бъдат публикувани всяка седмица на страниците на вестник “България Днес”.

На 24 май 2019 г. ще бъде обявен победителят в конкурса, както и двама подгласници. Победителят ще получи статуетка , изработена от скулптора Венелин Петров, както и награда от 1000 лв. Двамата подгласници ще получат грамоти и награди от по 500 лв. По преценка на журито всички добри стихове на победителите и останалите участници в конкурса ще бъдат издадени в книга антология на конкурса. Всички участници ще получат почетни грамоти за участие.

Условия за участие

За да участвате в поетичния конкурс “Златен Ас”, трябва да сте на възраст до 35 години и да изпратите стиховете си, кратка автобиография, снимка и телефон за обратна връзка на електронен адрес: [email protected]. Изпратените от вас стихове ще бъдат представени на журито и ако то прецени, ще бъдат публикувани на страниците на вестника, след което автоматично се включват в съревнованието. Редакцията не носи отговорност, ако авторите представят чужди стихове, строфи, образи или други литературни форми като свои.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама