Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6947761 www.bgdnes.bg

Успехите при роботичната хирургия за лечението на рак advertorial icon

Развиващите се технологии улесняват живота ни във всички сфери и едновременно с това предлагат решения за болести, чието лечение изглежда невъзможно. С напредналите лапароскопични и роботични операции се целят най-добри резултати и висок комфорт за пациентите в Болници Liv. Роботичната хирургия, която се счита за връхна точка в хирургията, се прилага с успех в много операции.

Роботичната хирургия повишава комфорта на болните

Роботичната хирургия, която се разпространява много бързо след лапароскопията по цял свят, е като своеобразен предвестник на нова ера. Лапароскопията е специална област на приложение на хирургията. Роботизирана е, с други думи изисква минимално инвазивна техника или специална "концентрация". В традиционната хирургия за достигане в коремната кухина е необходимо извършване на напречен разрез през целия корем. Но при роботичната техника, за осъществяване на операцията са достатъчни няколко разреза от 0,5 – 1 см. Операцията се осъществява с помощта на специално разработени инструменти за роботика, които се наблюдават чрез камери, разположени на троакарите на разреза.

Изображения от камерата се прехвърлят в операционната зала с помощта на видео монитори с висока резолюция. Тази система осигурява много по-малък разрез на операция в сравнение с операциите, осъществени чрез конвенционалната хирургия.

Успехът е правопропорционален на работата в екип

Успехът в роботичната техника е правопропорционален на работата в екип. Най-важните предимства на роботизираната хирургия са получаването на триизмерен образ и получаването на изглед с усещането за дълбочина в системата, осигуряване на движение чрез механизми и осигуряването на минимална вибрация. Напоследък значително се развиха и техниките за шиене. Вследствие на това се скъсява времето за възстановяване на пациента и той чувства по-малко болка. Получават се и по-добри онкологични резултати. Също така, с помощта на прехвърляне на изображенията много хирурзи могат едновременно да следят операцията и това допринася за развитие на процеса на образованието им.

ПРЕДИМСТВА НА РОБОТИЧНАТА ХИРУРГИЯ В ЛЕЧЕНИЕТО НА РАКА

Това е много по-развита технология в областта на лапароскопичната хирургия.Това е уред с много напреднала технология. За ползването и на двете технологии са необходими високо образование и инфраструктура. Не са много на брой лекарите по цял свят, ползващи свободно роботизираната хирургия.За приложение на лапароскопичната хирургия е необходимо да се премине през сериозно обучение и да се осъществят определен брой операции. Роботичната хирургия може да се прилага само на определени места, от страна на ограничено количество висококвалифицирани хирурзи в световен мащаб.

За контакти и допълнителна информация за всички специализирани услуги, които предлагат Болници Liv:

- e-mail: [email protected]

- телефон: 00905512202547

Посетете фейсбук страницата на болници LIV - https://www.facebook.com/livhospitalbu/

Реклама
Реклама
Реклама