Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6954096 www.bgdnes.bg

Проф. Генчо Начев: Жорж Ганчев оздравява бързо

Стабилен е, но остава в болницата

Животът на Жорж Ганчев е вън от опасност, а той се възстановява изключително бързо.

Това коментира пред "България Днес" кардиохирургът проф. Генчо Начев, директор на университетската болница "Св. Екатерина" в София, където 78-годишният политик е настанен.

Политикът от зората на демокрацията получи масивен инфаркт миналия вторник на паркинга на площад "Александър Първи" в столицата. Оттогава е под специализирано наблюдение на лекари в столичното здравно заведение. "Разширихме запушените съдове и острият инфаркт е преодолян. Няма поводи за притеснение", коментира още проф. Начев. Въпреки това той заяви категорично, че не иска да дава прогнози за последващото лечение на Ганчев.

Реклама

Междувременно стана ясно, че през последния месец лидерът на бившия "Български бизнес блок" чувствал дискомфорт и се оплаквал от тежест в гърдите и високо кръвно. "Навременната реакция на Бърза помощ, която пристига за 5 минути, в т.нар "златен час" е дала най-голям шанс за живота на пациента", коментира Катя Сунгарска, говорител на Центъра за спешна помощ.

Въпреки сложното здравословно състояние, в което се намирал, Жорж Ганчев продължил да води предаванията си и по нищо не показвал, че има проблеми. Само 3 дни преди злополучния 3 юли Ганчев бе в ефир и с присъщата си усмивка води шоуто си, насочено към родни творци и музиканти. "Видях го дни преди инцидента, изглеждаше свеж и в добро настроение", коментира колегата му Сашо Диков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама