Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6960866 www.bgdnes.bg

МВР забрави да издирва осъдения "беглец" Тончев

"Минаха четири месеца откакто разбрах, че съм издирван от полицията. Дадох си и телефона в Германия, за да ми позвънят, но до момента нищо не се е случило". Това коментира вчера 37-годишният софиянец Красимир Тончев. Мъжът се прочу покрай нескопосаният опит на полицията да публикува списък с издирваните бандити, които трябва да са в затвора. Мярката бе препоръчана от главния прокурор Сотир Цацаров след скандала с шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов, който годни наред си живее в София под носа на ченгетата, макар да има влязла в сила присъда за блудство.

Следвайки указанията, от СДВР публикуваха във Фейсбук снимките на 56 опасни бандити, които се издирват, за да влязат на топло. Албумът моментално предизвика огромен интерес, след като се оказа, че в бързината ченгетата са допуснали серия гафове. Наред с обикновените граждани коментари в социалната мрежа написаха и част от обявените за издирване. Някои чистосърдечно си признаха, че в момента са в затвора и въобще не се укриват. Други се заканиха да съдят МВР, защото никога не са имали влезли в сила присъди.

Реклама

Коментар под публикацията във Фейсбук остави и Красимир Тончев, който според СДВР се издирва от 2013 г. заради влязла в сила присъда. Научавайки от приятели, че е беглец от затвора, Тончев моментално написа съобщения на МВР, че си живее в Германия и въобще не се е укривал от закона. В знак на добронамереност мъжът дори си даде мобилния телефон с молба ченгетата да се свържат с него, за да изяснят нещата. Тончев дори даде от мобилния си телефон няколко интервюта пред различни журналисти. Призна, че е осъден за каране без книжка. Без да разбере, от условно наказанието му става ефективно - 1 година, 1 месец и 20 дни зад решетките. За промяната така и не е уведомен, макар бившата му съпруга да знае къде живее в Германия и да има телефона му.

След като куриозният случай влезе в медиите, от СДВР обещаха също да го потърсят по телефона.

Четири месеца по-късно това така и не е станало, обясни вчера самият Тончев. "Укриващият" се и "избягал" от правосъдието мъж разказва, че никой не го е търсил и притеснявал повече.

"Нищо не се е случило. Няма какво да кажа... При тях е пълен батак. Не съм си сменял номера, не съм се крил по никакъв начин", разказа пред Дарик радио Красимир Тончев.

Проверка на "България Днес" показа, че профилът на Тончев във Фейсбук си стои. "Беглецът" продължава да публикува снимки от живота си в Германия без никакво притеснение, че според ченгетата е издирван от Интерпол.

Тончев дори наскоро си е купил нова кола, която е регистрирана на негово име. Работи на трудов договор с истинските си имена. Регистрирал се е в германската полиция и на адреса, където живее в град Тюринген. От там до момента никой не го е уведомявал, че се издирва.

Реклама
Реклама
Реклама