Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6963029 www.bgdnes.bg

Хищната хиена Петра стана художничка

Хищната хиена на българската чалга Петра стана художничка!

Легендарната изпълнителката от 90-те години на миналия век преживява пълна трансформация - заряза кръшните ритми и провокативните текстове и се отдаде на изкуството върху бялото платно.

Петра рисува предимно с маслени и акрилни бои, като основни персонажи в шедьоврите й са пейзажите и животните. Женските лица също имат сериозно присъствие. Фолкаджийката публикува творбите си в личния си профил във Фейсбук и за рекордно кратко време събира хиляди харесвания.

Реклама

"Част от картините ми показват места, на които съм ходила и са се запечатали в съзнанието ми. Искам хората да видят това, което съм видяла и аз", споделя фолкпевицата. Почитателите й постоянно я питат дали могат да си купят картини от нея, но тя тайнствено мълчи дали творбите й са за продан. Но подчертава, че част от картините посвещава на баща си. Страстта на Петра към рисуването е от дълги години, но тя така и не я разкриваше публично. В съзнанието на хората тя е позната с провокативните си песни "Хищна хиена", "Котаците и маците", "Командира", "Жената паяк", "Дай една ракия" и други. Любопитен момент е, че в картини тя е увековечила някои от култовите си герои - хищните хиени и котаците.

В активните си певчески години тя приковаваше вниманието и с огромния си бюст, който не спираше да показва в клиповете си. Нейна запазена марка бяха и дрехите с тигрови шарки, които я увековечиха като хиената на българската чалга. През онези години тя се омъжи за писателя и критик Стефан Цирков, от когото има 2 дъщери, но по-късно се разделят. След напускане на музикалния бизнес открива български ресторант в Кипър, където продължава да живее и до ден-днешен и да стои далеч от родния попфолк.

Интересен момент от нейния живот е, че хасковлийката завършва руска филология в Санкт Петербург, където работи с руски музиканти. След дипломирането си работи като учителка в Хасково. Там създава музикална група, с която работи в ресторант, и от там тръгва шеметната й кариера.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама